A Szkopjéba először visszatérő Sterbik Árpád pokoli mérkőzésre számít szombaton

Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém négyszeres Bajnokok Ligája győztes kapusa nagyon tart csapata szombat esti szkopjei mérkőzésétől.

Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém négyszeres Bajnokok Ligája győztes kapusa nagyon tart csapata szombat esti szkopjei mérkőzésétől, és az a véleménye, hogy a Vardar ellen sokkal jobban kell játszaniuk, mint az elmúlt szombaton a Barcelona Lassa elleni csoportrangadón. Pedig akkor megérdemelten nyertek, igaz, nem végig remek teljesítménnyel.

„Játékosként most térek vissza először abba a városba, ahová csak szép emlékek fűznek, hiszen ott lettem negyedszer BL győztes, ugyanott viszont azt is számtalanszor tapasztaltam meg, hogy a vendégcsapatok bármekkora önbizalommal is érkeznek, a pályán már úgy érzik magukat, mint ha a pokol kapuját lépték volna át –hangsúlyozta az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó 39 esztendős kapuslegenda.

A 2017-ben Bajnokok Ligáját nyert macedón bajnokcsapatról tavaly a kevésbé bennfentesek is úgy gondolták, hogy mély gödörbe kerül, és csak évek múlva sikerül majd visszakapaszkodnia az európai kézilabdázás élvonalába. Alappal, hiszen elköszönt a Vardartól és a francia PSG mestere lett a spanyol Raul Gonzaléz, a sikerek kovácsa, különféle megfontolásból pedig öt kulcsjátékos is új együttest keresett magának, Sterbik mellett Cindric, Canellas, Abutovic és Maqueda, már a felsorolásból is kitűnik: egytől-egyig a sportág nagyágyúi.

„Azt viszont senkise felejtse el, hogy a fedélzeten maradt játékosok nagy többsége öt éve együtt harcolja meg a csatákat – folytatta Sterbik. – Új mesterüket, a 39 esztendős Robert Garcia Parrondót pedig nagy hiba volna kezdőnek nevezni, hiszen játékosként a León, a Ciudad Real és az Atlético Madrid alapembere volt, emellett olyan mesterei voltak, mint például Carlos Pastor, a kézilabdázás professzora, Parrondónak valójában semmin sem kellett változtatnia Szkopjéban, csak elkapnia a fonalat, amit biztos kézzel meg is tett. Talán a fiatal korának és a lelkesedésének is köszönhető, hogy elképesztően jó az elfogadottsága, a spanyol iskolát és az elődje tanácsait követve olyan csapatot vezényelhet, amelyik a csoportunkban jelenleg a második helyet foglalja el.”

Sterbik szerint a szombat esti mérkőzést ugyanúgy csoportrangadónak lehet nevezni, mint az elmúlt hétvégi veszprémi találkozót, a különbség az, hogy David Davis együttesének most idegenben kell bizonyítania, hogy felszálló ágba került, és egy BL győztes otthonában sem hozható zavarba. Spanyol edzők csapatai mérik össze az erejüket, és ez mindkét csapat játékán látszani fog, a kérdés az, hogy közülük – a veszprémi kapus szavai szerint – ki tud ismeretlen nyerőlapokat előhúzni a pakliból.

Szalay Péter
SzPress Sporthírszolgálat
https://www.facebook.com/sporthirszolgalat/