A csoport második helye a tét a Veszprém számára a BL-ben

Amennyiben a Veszprém pontot szerez a Kielce otthonában szombaton a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14., utolsó fordulójában, a második helyen végez csoportjában.

A veszprémieknek az első helyre már nincs esélyük, mert a listavezető Barcelona előnye négy pont. Vereség esetén a Vardar Szkopje még megelőzheti őket, de ahhoz le kell győznie a címvédő Montpellier-t, mivel a pontazonosság esetén rangsoroló egymás elleni eredmény a magyar csapatnak kedvez.

A Veszprém dolgát némileg megkönnyítheti, hogy az ellenféltől sérülés miatt hiányozni fog Alex Dujshebaev, Daniel Dujshebaev, illetve a csapatkapitány Michal Jurecki. A vendégeknél a balátlövő Jamali Iman, illetve a dán beálló René Toft Hansen nem játszhat.

"Elengedhetetlen a győzelem szombaton, hiszen nem várhatjuk el, hogy a Montpellier végezze el helyettünk a munkát. Ugyanúgy készülünk, mint minden meccsre, ugyanolyan nehéz lesz ez a találkozó, mint bármelyik a Bajnokok Ligájában. Ha másodikok leszünk a csoportban, könnyebb ellenfél következhet a folytatásban" - nyilatkozta klubja honlapján a Veszprém spanyol vezetőedzője, David Davis.

Amennyiben csapata megszerzi a második helyet, az alsó ágról érkező portugál Sporting CP lesz az ellenfele a negyeddöntőbe jutásért. A Kielce számára azért fontos a meccs, mert győzelem esetén egyet előrelépve a negyedik helyen végezne az A csoportban.

A két együttes eddig tíz alkalommal találkozott a BL-ben, a mérleg a Veszprém szempontjából hét győzelem, két döntetlen és egy vereség. A legemlékezetesebb találkozójuk a 2016-os BL-döntő volt, melynek 46. percében a magyar csapat 28-19-re vezetett, de ezután 12 percig nem talált a kapuba. A rendes játékidő és a hosszabbítás is döntetlennel zárult, a hétméteres-párharcot pedig a Kielce nyerte.

A magyar bajnok Szeged számára tét nélküli az utolsó forduló, hiszen a horvát PPD Zagreb elleni, hazai meccstől, illetve a többi eredménytől függetlenül a B csoport második helyén végez, és minden bizonnyal a dán Bjerringbro/Silkeborg együttesével találkozik a rájátszás első körében. A zágrábiaknak győzelem esetén van esélyük az ötödik hely megszerzésére.

"Szeretnénk jó játékkal és győzelemmel búcsúzni a csoportmeccsektől. Jó csapat lesz az ellenfelünk, amely még harcol az ötödik helyért, így kemény csatára van kilátás. Nem vagyunk frissek, ez lesz ebben az évben a kilencedik meccsünk. A Ferencváros elleni bajnokin a lövések mutatták meg leginkább a fáradtságot, rengeteget hibáztunk" - idézte klubja honlapja Juan Carlos Pastor vezetőedzőt.

A spanyol tréner hangsúlyozta, védekezésben is előre kell lépniük, támadásban pedig gyorsabbnak kell lenniük.

Az EHF Kupa csoportkörének negyedik fordulójában a magyar csapatok azokhoz az ellenfelekhez látogatnak, amelyekkel egy hete pályaválasztóként találkoztak. A Tatabánya bravúros, háromgólos győzelmet aratott a német Hannover-Burgdorf felett, és a továbbjutás kiharcolása érdekében ezúttal is pontot kellene szereznie, vagy legrosszabb esetben csak egy-két góllal kikapnia. Az A csoportban a Balatonfüred már Veszprémben is vereséget szenvedett a francia Saint-Raphaëltől, és idegenben sem várható bravúr a magyar együttestől.

A magyar csapatok hétvégi programja:

szombat:Bajnokok Ligája, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:
Vive Kielce (lengyel)-Telekom Veszprém 17.30
Az állás: 1. Barcelona (spanyol) 22 pont, 2. Telekom Veszprém 18, 3. Vardar Szkopje (macedón) 17, 4. Rhein-Neckar Löwen (német) 14 (393-380), 5. Vive Kielce (lengyel) 14 (404-394), 6. Montpellier HB (francia) 7 (350-381), 7. Meskov Breszt 7 (347-396), 8. IFK Kristianstad (svéd) 5

vasárnap: Bajnokok Ligája, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, B csoport:
MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb (horvát) 17.00
Az állás: 1. Paris Saint-Germain (francia) 24 pont/13 mérkőzés, 2. MOL-Pick Szeged 19/13, 3. Flensburg-Handewitt (német) 15/14, 4. HBC Nantes 14/14, 5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 11/13, 6. PPD Zagreb (horvát) 10/13, 7. RK Celje PL (szlovén) 7/13, 8. Skjern HB (dán) 6/13

EHF Kupa, csoportkör, 4. forduló:
B csoport: TSV Hannover-Burgdorf (német) - Grundfos Tatabánya KC 13.00
Az állás: 1. RK Nexe (horvát) 6 pont, 2. Tatabánya 4, 3. Hannover-Burgdorf 2, 4. Eurofarm Rabotnik (macedón) 0
A csoport: Saint-Raphael Var HB (francia) - Balatonfüredi KSE 19.00
Az állás: 1. Füchse Berlin (német) 6 pont, 2. Saint-Raphaël Var HB 4, 4. BM Logrono La Rioja (spanyol) 2, 4. Balatonfüredi KSE 0