Siker a presztízsrangadón

Megtalálta a megfelelő taktikát a Veszprémi Kézilabda Kft. az NB I/B Nyugati-csoport tegnap este rendezett városi rangadóján, amin az akaratukat érvényesítve megérdemelten diadalmaskodtak.


Fotó: archív

A kezdő sípszó előtt a presztízsmérkőzés valamennyi érdekeltje egyetértett abban, hogy a hatvan percnek nincs egyértelmű esélyese, a főszereplők előzetesen nehéz és kiegyenlített találkozót prognosztizáltak – igaz, az eshetőségek összegzése után hajszálnyival Éles Benedekék felé billent a mérleg nyelve. A felek az elején ennek megfelelve nem tágítottak egymás mellől, érezhető volt, hogy mindkét csapat számára nagy a kihívás (2-2). Négy–négyig kéz a kézben haladtak előre (…miközben minden gólért meg kellett izzadni), aztán a városi rangadón ősszel is nyert, kilencedik helyen állt fiatal ellenfél próbált az addigiaknál jobb megoldásokat választani (6-4). A mieink a párharc ezen szakaszától vették csak fel igazán a „munkásruhát”, kellő alázatot tanúsítva magasabb fokozatba kapcsoltak – zsinórban négy találatot szereztek –, példás csapategységet mutatva még stabilabbá tették a védelmüket (6-8). Az erőszakos és hatékony hátsó alakzatuknak (…s persze Szász-kapusnak) köszönhetően a nagyszünetet követően is domináltak, bizonyították, hogy a hétközi tréningjeiken komoly és kemény munka folyik (9-13). Valójában semmi sem utalt arra, hogy a Tüzér utcai derbi pályaválasztója, a „kis Telekom” a harminchetedik percben kiegyenlít, a csata ezen részében kisebb törés következett be Tombor-edző tanítványainak produkciójában (13-13). Eztán is mindkét gárda tette, amit kell, a kesztyűket felvéve nagy harc zajlott a küzdőtéren (15-15). A „vendégek” a folytatásban összeszedték magukat és kevesebb hibával kézilabdáztak (…az előadásukon csiszolva nem ijedtek meg a saját árnyékuktól), az eredményjelző-táblán nyomban visszaköszönt, hogy új lendületet kaptak és komfortosabban érzik magukat a pályán (16-20). A hajrában is gyorsabb, fegyelmezettebb és koncentráltabb teljesítménnyel szolgáltak (18-24). Az érettebb játékkal előrukkolt és valamivel rutinosabb Tóth Mártonék így megerősítették az ötödik helyüket a tabellán.

Tombor Csaba: Az összecsapás jó propagandája volt a sportágnak, a nézők elsősorban kiváló kapusteljesítményeknek és szigorú védelmeknek tapsolhattak, de időnként a támadójátékok is látványosak voltak. Gratulálok a riválisunknak, s egyúttal magunknak is, hiszem, hogy a jövőt illetően mindkét együttes jó úton jár.

Telekom Veszprém U21 - Veszprémi Kézilabda Kft. 19-25 (8-10)
Veszprém, 250 néző. Vezette: Kovács, Mándli.

VKKFT: SZÁSZ – Gyene 3 (1), Tóth A. 1, TÓTH M. 5, Bugyáki 1, Éles B. 1, HÁRI 5. Csere: Nagy (kapus), FÜLEKI, Somogyi, Szeitl 3, SZMETÁN P. 4, Kristóf 2, Fazekas, Bartha, Priczel. Vezetőedző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.