Magabiztos győzelem Komlón

A Veszprém esélyeshez méltóan győzött a Komló vendégeként a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján.

A Sport36-Komló otthonában lépett ma pályára a Telekom Veszprém csapata a K&H Ligában. Markovic szerezte meg a meccs első találatát hétméteresből, Miklerrel szemben. Ugyanakkor 5 perc után már a vendégcsapat vezetett köszönhetően zsinórban szerzett 3 góljának (1:3). A következő pár perces időszak szintén 1:3-mal zárult, amikor is a hazai vezetőedző, Kilvinger Bálint 2:6-os állásnál időt kért a 8. percben. Majd Markovic, Terzic, Obradovic és Ilic talált be egymás góljaira válaszolva 4:8-re alakítva az állást a 12. perc végére. A félidő közepére 5:9-es állásnál érkeztek a csapatok, amely után Marguc szerzett könnyű indításgólt. A 17. percben Szuharev Lev, az „Építők” fiatal jobbátlövője is pályára lépett. Egy perccel rá Marguc megszerezte a hatodik gólját, majd hetesből a hetediket is. (5:12). A 23. percben ismét a szlovén jobbszélső volt eredményes, majd Szuharevet állították ki két percre (6:15). 5 perccel később Markovic, majd Marguc tizedik gólja (ebből 5 büntető) alakította az állást 8:17-re. Ekkor a fiatal beállós Szűcs Bence is megérkezett a veszprémi hatosfalas védekezésbe, ám hamar összeszedett egy kiállítást. A félidei szünetre végül 9:17-es állásnál vonulhattak a csapatok az öltözőbe. 


Fotó: Vörös Dávid

A második félidő Mikler védésével és Gajic találatával kezdődött, majd Obradovic szerzett szép gólt. A 35. perc végén Nagy talált be, ezzel már 10:19 arányban vezettek a vendégek. Majd Manojlovity két gólja következett, amire Ilic válaszolt egy nagy bombával (38. perc: 12:20). 5 perccel később Mahé szerezte meg első gólját 13:22-re alakítva az állást, míg Nagy újabb találata már a 10 gólos különbséget jelentette (15. perc: 13:23). A 48. perc elején Nenadic szerzett szép találatot egy kínai figura végén. Majd egy újabb gyönyörű játék, ezúttal Nenadic adta a gólpasszt (háttal állva) Nilssonnak. Petricevic talált be a másik oldalon a 20. percben (16:26). Két perccel rá Mikler mutatott be egymás után két hatalmas bravúrt. A 25. percben Manaskov is bejelentkezett a gólszépségversenyre (16:29). Mikler pedig újabb védéseivel közelített az 50%-os védési mutató felé. A találkozó végül 17:31-es végeredménnyel zárult a Telekom Veszprém javára.

Mérkőzéstükör

David Davis: Mindenki tudja, hogy milyen céljaink vannak, és éppen most vagyunk a szezon legfontosabb szakaszában. A lehető legjobb kézilabdát akarjuk játszani. Ma megmutattuk, hogy egyre jobbak vagyunk, és hogy jól tudunk teljesíteni. A legfontosabb, hogy a csapat megérezze az edzés-meccs-edzés-meccs ritmusát. Októberben kezdtük a közös munkát, minden mérkőzés nagyon fontos, saját magunk fejlesztésének szempontjából.

Gasper Marguc: Minden játékos a legjobbját akarta nyújtani ma. Talán voltak nehezebb idegenbeli mérkőzéseink a magyar bajnokságban, de ma keményen akartunk kezdeni, aztán pedig 60 percig a kezünkben tartani a találkozót. Ez sikerült is.

Kilvinger Bálint: Gratulálok a Veszprémnek! Tudtuk, hogy nem lesz könnyű ez a mérkőzés számunkra. Követtünk el könnyelmű hibákat, amikből könnyű gólokat kaptunk. Fontos, hogy egy ilyen mérkőzésen be kell lőnünk a ziccereinket. Ebben van hiányérzetem. Persze küzdöttünk, de voltak hibáink. Lesz egy kis pihenőnk, aztán pedig készülünk a bajnokság utolsó szakaszára, ahol fontos meccseink lesznek. A Veszprémnek sok sikert kívánunk a továbbiakban.

Stefán Sunajko: Gratulálok a Veszprémnek, elég jól helyt álltunk, már annyira lehet egy ilyen csapat elleni. Örülök, hogy játszhattam, és megkaptam a lehetőséget. Talán éltem is vele szerintem. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek ma.

Sport36-Komló – Telekom Veszprém 17:31 (9:17)

Sport36-Komló: Djurdjevic, Szabó, Selymes – Katzirz, Hoffmann, Perticevic 1, Manojlovity 3, Marcsek, Markovic 6 (2), Balázs 3, Sunajko 1, Jerkovic, Szkokán, Gebhardt 1, Grünfelder, Obradovic 2

Telekom Veszprém: Mikler – Manaskov 1, Ilic 3, Gajic 3, Nilsson 2, Nagy 3, Marguc 10 (5), Strlek 3, Terzic 1, Blagotinsek 1, Nenadic 1, Mahé 1, Szuharev, Mackovsek 2, Szűcs

Hétméteresek: 4/2 ill. 5/5

Kiállítások: 12 perc ill. 8 perc