Győzelemmel kezdett a Veszprém a SEHA-ligában

A Telekom Veszprém 28-27-re győzött a fehérorosz Meskov Breszt otthonában a férfi kézilabda SEHA Liga alapszakaszának keddi játéknapján.

A Meshkov Brest elleni SEHA – Gazprom Liga nyitánya gyászszünettel kezdődött, ezzel adózva a fehérorosz alapítók nem rég elhunyt édesanyja előtt. A meccset a Veszprém kezdte Lauge góljával. A Brest hosszú támadásokat vezetett, amivel tapadt ellenfelére. A 10. percben 5:6-ra vezettünk, mielőtt megkaptuk volna első emberelőnyünket. Mindkét csapat sok hibával, fegyelmezetlenül játszott, sok volt a kiállítás. A 15. percben 7:8 volt az állás, majd a 19.-ben először mentünk el két góllal Lauge révén. A félidőre maradt ez a különbség, és 14:16-os állással vonultak szünetre a csapatok.


Fotó: seha-liga.com

A második játékrészt egy elhibázott támadással kezdték a hazaiak, amelyből Lékai próbálkozott üreskapura, de egész pályáról a felső kapufát találta el. A találkozó 33. percében kiegyenlített a Brest, és innen egészen a végéig fej-fej mellett haladtak a felek. Az ellenfelünknél főleg Darko Djukic volt elemében. A 45. percben ismét egyenlített a Meshkov, ekkor 22:22 volt az állás. Cupara sokszor védett fontos pillanatban, megelőzve a hazai csapatot a vezetés megszerzésében. Az 53. percben már ő sem tudott segíteni, vezetett a Brest, de Tonnesen egyből egyenlített, sőt, Lauge a következő támadásunkban már a vezetést is átvette, 25:26. Az izgalmakat tovább fokozta, hogy a Brest ismét előnyt szerzett, ám Nenadic előbb egyenlített, majd labdát szerzett és visszaszerezte a vezetést. Ezzel 27:28-ra nyertük meg első SEHA Liga meccsünket.

Mérkőzéstükör
David Davis: Nem úgy kezdtünk, ahogyan szerettünk volna. A Brest jól játszott, remek tempóval és kemény védelemmel. Sokat hibáztunk, és nem a mi szánk íze szerint alakult a meccs. Általában nem szoktam ezzel foglalkozni, de ha ilyen szintű lesz a játékvezetés a SEHA Ligában, akkor hatalmas problémáink lesznek, és senki sem lesz boldog a találkozók után. Örülök a győzelemnek, mert megszenvedtünk érte, és két ponttal mehetünk haza.
Lékai Máté: Nagy derbit játszottunk ma a SEHA Ligában, mivel szerintem ez a két csapat talán a legjobb a bajnokságban. Nehéz itt játszani, mert mindig jó az ellenfél. Még csak a szezon elején járunk, és szerintem mindkét együttes tud jobban is teljesíteni. Jól harcoltunk, és nyertünk, így örülhetünk. Ettől függetlenül fejlődnünk kell, és jobban játszani, nagyobb fegyelemmel. Sokat kell otthon dolgoznunk még, hiszen folytatódik a SEHA Liga, és a Bajnokok Ligája hamarosan kezdetét veszi.
Raúl Alonso: Gratulálok Davis mesternek és csapatának a győzelemhez. Tudunk, hogy a világ egyik legjobb csapatával állunk szemben, és hogy minden poszton két top játékosuk van. Azzal is tisztában voltunk, hogy a múlt héten mutatott szintnél magasabb fordulaton kell pörögnünk. Sikerült végig nyitva tartan a meccset. A játékosaim remek munkát végeztek. Kemény heteken vagyunk túl a felkészüléssel és elszenvedett sérüléssel. Ez volt az első nagyobb teszt, hogy lássuk, hol tartunk. A Veszprém ellen játszani mindig kemény, és az, hogy ma egy szinten tudtunk velük mozogni, azzal csak elégedett lehetek. Holnaptól a következő célra koncentrálunk. Ha lépésről lépésre tudjuk a szintet emelni, akkor elkaphatjuk a nagyobb csapatokat. Köszönjük az szurkolóinknak a buzdítást.
William Accambray: Kemény meccs volt, egy kiváló ellenféllel szemben. Nagy próba volt ez nekünk, és mindössze egy napunk volt felkészülni rá, mivel szombaton is játszottunk. Egészen az utolsó percig jól teljesítettünk, senki nem tudta volna megmondani, hogy ki fog nyerni. A végén a Veszprém diadalmaskodott, és ehhez gratulálok nekik. Úgy gondolom, hogy pozitívum számunkra, hogy ha ezt a szintet tudjuk tartani, akkor nagy dolgokra lehetünk képesek.

HC Meshkov Brest – Telekom Veszprém 27:28 (14:16)
HC Meshkov Brest: Pesic, Matskevich – Kankaras 1, Kulak, Panic 7, Shkurinsky 3, Yrynok 1, Obradovic, Accambray 3, Shumak 1, Baranau, Razgor, Selviasiuk, Djukic 8 (5), Vailupau, Malus 3
Telekom Veszprém: Sterbik, Cupara – Manaskov 4, Yahia 3, Tonnesen 4, Gajic 1, Nilsson 2, Marguc, Lauge 6, Strlek, Terzic, Blagotinsek 3, Nenadic 3, Lékai 2, Borozan
Hétméteresek: 5/5 ill. 0/0
Kiállítások: 6 perc ill. 14 perc