U17-es EB-selejtező Novothny Somával

A magyar U17-es labdarúgó válogatott hétfőn, a veszprémi Novothnyval a keretben kezdi meg szereplését a hazai rendezésű EB selejtező minitornán. Bene Ferenc együttese Szombathelyen és Bükön játssza le mérkőzéseit, hétfőn Andorra, szerdán Feröer-szigetek, szombaton Szlovákia korosztályos csapata lesz az ellenfél.

Válogatottunk az elmúlt egy hetet már az Eb-selejtező jegyében töltötte együtt, hétfőtől péntekig Tatán, majd hétvégén Szombathelyen készült a jövő heti mérkőzésekre. A futballisták a hétfői találkozó óta összesen 11 edzésen vettek részt, vasárnap délután már a hétfői, Andorra elleni találkozó helyszínén, a szombathelyi stadionban gyakoroltak. Bene Ferenc szövetségi edző, az UEFA szabályainak megfelelően, pénteken 18 fősre szűkítette korábbi 23 fős keretét.

- Egy hete készül együtt a keret, amely péntekig 23 főből állt. Sajnálom, hogy öt játékostól meg kellett válni, és fontosnak tartom kiemelni, hogy akármilyen eredményt érünk el, azok is részesei lesznek ennek, akik nem lehetnek ott a mérkőzéseken - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Bene Ferenc szövetségi edző.

- Kifogástalan körülmények között készültünk a ránk váró feladatokra, a játékosok megfelelő hangulatban, tettre készen várják a meccseket. Ellenfeleink közül Andorráról és a Feröer-szigetekről kevés információ áll rendelkezésünkre, a szlovákokat azonban meg tudtuk nézni edzőmérkőzésen, és az egymás elleni találkozó előtt még lesz alkalmunk feltérképezni őket. Ha a tradíciókat és a felnőtt válogatottak erősségét nézzük, valószínűsíthető, hogy Szlovákiával harcolhatunk a csoportelsőségért, ám itt az országok utánpótlásai versengenek egymással, és nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bármelyik ellenfelet is lebecsüljük, minden egyes mérkőzés előtt maximális koncentrációt kérek a játékosaimtól.

Az U17-es válogatott kerete:

Kapusok:
Gelei Vince (Ferencvárosi TC)
Banai Dávid (Újpest FC)

Védők:
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Kiprich Dávid (Videoton-Puskás Akadémia)
Szilvási Péter (Budapest Honvéd)
Füredi Patrik (Szombathelyi Haladás)
Kelemen Márk (Győri ETO FC)
Zsirai Martin (Szombathelyi Haladás)

Középpályások:
Halmai Ramón (Szombathelyi Haladás)
Huller Ádám (MTK Budapest)
Pintér András (MTK Budapest)
Kleinheisler László (Videoton-Puskás Akadémia)
Farkas Aurél (Budapest Honvéd)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Barcsay Márk (Videoton-Puskás Akadémia)
Sipőcz János (Győri ETO FC)

Támadók:
Novothny Soma (Veszprém FC)
Szécsi Márk (Debreceni VSC-TEVA)

U17-es Eb-selejtező programja

Szeptember 20., hétfő
Szlovákia - Feröer-szigetek, Bük, 16.30
Magyarország - Andorra, Szombathely, 16.30

Szeptember 22., szerda
Szlovákia - Andorra, Szombathely, 16.30
Feröer-szigetek - Magyarország, Bük, 16.30

Szeptember 25., szombat
Magyarország - Szlovákia, Szombathely, 12.30
Andorra - Feröer-szigetek, Bük, 12.30

A csoportból az első két helyezett jut tovább. A találkozókra a belépés ingyenes, csapatunk szombathelyi összecsapásaira a nézők a Rohonczi út felőli bejáraton juthatnak be, és a fedett lelátókról nézhetik meg a mérkőzéseket.