Hozta a kötelezőt az 1. FC Veszprém

A visszatérő Tatai József főszereplésével 4-2-es győzelmet aratott a házigazda Veszprém az újonc Kecskemét ellen a futsal élvonal hétfői játéknapján.

Az újonc, a tabella nyolcadik helyén álló Kecskemét ellen zárta a futsal NB I alapszakaszának első felét a sereghajtó Veszprém hétfő este.


Képgaléria a cikk végén

Jó hír volt a mieink számára, hogy az FTC elleni vesztes bajnokit és az Újpest vendégeként sikerrel megvívott kupameccset kisebb műtétje miatt egyaránt kihagyó Tatai József játékra jelentkezett. Nem számíthatott viszont Frank Tamás vezetőedző az eltiltott Komáromi Péterre és a vállsérüléssel bajlódó Klcsó Gáborra.

Az előző kiírás bronzérmese kezdte jobban a bajnokit. Boromisza Dániel távoli lövését már a 3. percben védeni kellett Tombácz kapusnak, majd Bencsik Ádám durrantott mellé ígéretes helyzetben. Névrokona, Bencsik Roland még közelebb járt a gólszerzéshez, de csak a kapufát találta el. Nem úgy a 7. percben Bognár, aki Tatait hozott kihagyhatatlan helyzetbe (1-0).

IMG_9111

A vendégek erejéből csak egy-egy kontrára futotta: Sallai éles szögből eleresztett lövését magabiztosan védte Spandler. A játékrész derekánál ismét Boromisza lőtt távolról, ezúttal is az alföldiek kapusánál kötött ki a játékszer. Tar szintén a kilencesen kívülről tüzelt, Tombácz a labdára ülve állította meg a helyzetet.

Hárommal a szünet előtt Tar feje találkozott a vendégek védőjének lábával. Tatai szabadrúgása nyomán óriási kavarodás alakult ki a kecskeméti kapu előtt, ám a védők tisztáztak a gólvonalról.

IMG_9164

A rivális aztán szép adogatássorozat végén, Móra góljával némileg váratlanul egyenlített. A hajrában Tatai és Miklós előtt is adódott lehetőség, de több találat már nem esett (1-1).

A második felvonást is a Veszprém volt kezdeményezőbb, ami a 24. percben eredményre is vezetett: Gyurcsányi lőtte ki a jobb alsó sarkot (2-1). A sok hibával tarkított mérkőzésen élményszámban ment Tatai megmozdulása, aki a 30. percben szép cselsorozat után elegánsan, külsővel lőtt a hálóba (3-1).

IMG_9264

Előbb Miklós lábában maradt az újabb gól, majd Rutai révén a kecskemétiek lőttek kapufát. Három perccel a lefújás előtt aztán a duplázó Móra használta ki a bakonyi védelem újabb megingását. Néhány másodpercig örülhettek azonban csak a vendégek, Tar szögletét ugyanis Tatai bombázta a hálóba, kialakítva ezzel a 4-2-es végeredményt.

Az 1. FCV fontos győzelmet aratott, amellyel elmozdult a tabella utolsó helyéről. Folytatás pénteken, a Debrecen vendégeként.

IMG_9199

Mérkőzéstükör
Frank Tamás: – Nem kezdtünk rosszul, ám az első gólunk után „átaludtuk” az első félidőt, amit meg is büntettek a kecskemétiek. A szünet után sikerült felpörögnünk, de rengeteg hibával játszottunk. Továbbra is nagyon görcsösek a srácok. Hoztuk azonban a kötelező győzelmet, amely mindig nagyon nehéz feladat.
Koós Károly: – Parázs, közönségszórakoztató meccset vívtunk, amelyen a jobb csapat győzött. Az út elején járunk, a Veszprémet sokkal rutinosabb játékosok alkotják. Úgy gondolom azonban, hogy méltói ellenfelei voltunk a házigazdának.

1. FC Veszprém–Kecskemét 4-2 (1-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Kubicsek (Vass, Bíró).
Veszprém: Spandler – Gyurcsányi, Boromisza D., Bencsik Á., Bencsik R. Csere: Schmidmajer (kapus), Miklós, Tatai, Tar, Fülöp, Varga Á, Bognár P. Vezetőedző: Frank Tamás.
Kecskemét: Tombácz – Csamangó, Rutai, Sallai, Dobosi. Csere: Csővári (kapus), Nagy R., Móra, Kovács J., Patai, Maczelka. Edző: Koós Károly.
Gólszerzők: Bognár (7.), Gyurcsányi (24.), Tatai (30., 38.), ill. Móra (18., 37.).

Képgaléria