Európa elitje érkezik a harmincadik Balaton-kupára

Szerdától harmincadszor is megrendezik a bakonyiak a rangos nemzetközi ifjúsági és serdülő kézilabdatornát, amelyre idén is a kontinens elitje érkezik.

Ismét a januári válogatott szünetben rendezik az év egyik legrangosabb nemzetközi utánpótlás-kézilabdatornáját, a Balaton-kupát. A harmincadik alkalommal kiírt veszprémi viadalra megint a kontinens legkiválóbb utánpótláscsapatai érkeznek.

Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlásért felelős szakmai igazgatója a veol.hu-nak elmondta, örül neki, hogy az idén is igazi nagyágyúkat csábították Magyarországra.


Fotó: archív

„A Zagrebet és a Celjét évtizedek óta Európa legjobb utánpótlás-nevelő egyesületei között tartják számon. Ahogyan a spanyol Barcelona vagy a német Füchse Berlin akadémiáira sem könnyű bejutni, és az izlandi Valur Reykjavík is a skandináv országok egyik legjobbjának számít. Ez a névsor eleve komoly rangot jelent, s elárulom, még nagyon sok patinás európai klub szeretett volna részt venni a tornánkon.”

A korábbi válogatott jobbszélső elmondta, a legfontosabb céljuk az volt, hogy a kontinens valamennyi kézilabda-kultúrája képviseltesse magát, így a déliek, a skandinávok, a németek és a délszlávok is. Egyedül a franciák maradtak távol, mivel náluk még január közepén is zajlanak az utánpótlás-bajnokságok.

A tavalyi tornán remekül helytálltak a bakonyi fiatalok. A serdülők között nagy meglepetésre otthon tartották az aranyérmet, míg az ifjúságiak nagy csatában csak a döntőben kaptak ki a horvát PPD Zagreb-től.

A lehetőség idén is adott. Szerdán kezdődik a torna, a döntőt és a helyosztókat mind az ifjúsági, mind a serdülő korosztályban szombaton rendezik.

XXX. BALATON-KUPA, VESZPRÉM
Ifjúságiak
A csoport: Telekom Veszprém, Barcelona (spanyol), Valur Reykjavík (izlandi), PPD Zagreb (horvát)
B csoport: Füchse Berlin (német), RK Celje (szlovén), Sporting CP (portugál), MRK Dugo Selo (horvát)
Serdülők
A csoport: Telekom Veszprém, Fram Reykjavík (izlandi), Pfadi Winterhur (svájci), RK Celje (szlovén)
B csoport: magyar serdülőválogatott, RK Maksimir Pastela (horvát), HC Zubri (cseh), Naerbo IL (norvég)