Döntetlent játszott a Szeged az Aalborggal

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 26-26-os döntetlent játszott a dán Aalborg csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, szombaton.

A hazaiak keretéből ezúttal az orosz Dmitrij Zsitnyikov és Rosta Miklós hiányzott.

Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek a 13. percben időt kellett kérnie, mert a dánok jobban kezdtek, és a norvég Kristian Saeveras kapus bravúrjaira alapozva 6-3-ra vezettek. A folytatásban felzárkózott a Szeged, és bár az olimpiai bajnok Henrik Möllgaard Jensen lövéseit rendre semlegesíteni tudta, az Aalborg a balszélső Buster Juul-Lassen találataival őrizte előnyét, és a szünetben 15-13-ra vezetett.


Fotó: archív

A második félidő elején sorozatban háromszor voltak eredményesek a vendégek, ám a csongrádiak lendületbe jöttek, egy négyes gólsorozattal egyenlítettek. Ezután a dánok ismét elléptek kettővel, mert távoli átlövésből és betörésből is hatékonyak voltak. A hajrában a szegedieknek több lehetőségük is volt a fordításra, de hibáikat gólokkal büntette ellenfelük, így az utolsó percben kétgólos hátrányban voltak. Mario Sostaric egyetlen találatra csökkentette a hátrányt, majd az Aalborg időkérése és labdaeladása után Dean Bombac betalált, ezzel a Szeged - bár egyszer sem vezetett a mérkőzésen - egy pontot megmentett.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Bombac volt öt góllal, a dánoknál Juul-Lassen hétszer talált be.

A két csapat ötödször találkozott egymással a BL-ben, két szegedi és egy dán siker mellett ez volt a második döntetlenjük.

A nyolc győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló szegediek jövő vasárnap a francia Paris Saint-Germain együttesét fogadják a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 11. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Aalborg HB (dán) 26-26 (13-15)