Győzelemmel hangoltak a BL-re

Magabiztos hazai sikerrel hangoltak a Motor elleni BL mérkőzésre a címvédő Telekom Veszprém a Budakalász ellen a férfi kézilabda NBI keddi játéknapján.

IMG_4365
Képgaléria a cikk végén

A veszprémi csapat a Budakalász együttesét fogadta a Veszprém Arénában. Az első támadás végén Manaskov volt eredményes a szélről, majd Marguc első gólja a saját 900. találata volt Veszprém mezben. Cupara több szép védéssel kezdte a találkozót és a 10 perc után 7-2-re lépett el a hazai együttes, ezért vendég időkérés következett. A Budakalász szépen játszott és visszajöttek 3 gólra. Sok technikai hiba jellemezte mindkét oldalon a mérkőzést ebben a periódusban. Davis a fiataloknak is lehetőséget adott már az első játékrészben és sikerült újra 5 gólra növelni az előnyt (14-9). Cupara védései ellenére a vendégek közelebb tudtak zárkózni a félidő végére.

A második félidőre Székely váltotta Cuparát és két védésének is köszönhetően 2 perc alatt 3 gólt rámolt be a Veszprém. A vendég együttes ismét korán kényszerült időt kérni, mert a Veszprém nagyobb fokozatra kapcsolt (37. perc 22-14). Paczkowski sok játékpercet kapott és szép gólokkal hálálta meg a bizalmat. Manaskov góljával 10 gólos különbség alakult ki a csapatok között (44. perc 26-16). A Budakalász kezdett fáradni és nem nagyon találták a veszprémi védekezés ellenszerét. A 30. hazai gólt a fiatal Bodor szerezte (30-20). A mérkőzést könnyedén nyerte meg a veszprémi alakulat.

IMG_4542

Mérkőzéstükör
David Davis: Nehéz volt a mai a vasárnapi Bajnokok Ligája meccs után. A játékosok kaptak is egy szabadnapot, így kevesebb időnk volt készülni mára. Gratulálok a játékosaimnak, bár sok volt a buta hiba, de ez benne van, és meg vagyok elégedve a teljesítményükkel. Holnaptól készülünk a Zaporozhye ellen.
Mirsad Terzic: Két Bajnokok Ligája meccs között mindig nehéz játszani bármilyen csapat ellen. Komolyan vettük azonban a meccset és köszönet az ellenfélnek is a kemény és fair mérkőzéshez. Ami pozitívum, hogy a fiatalok is kaphattak játéklehetőséget. Készülünk a hétvégi utolsó BL csoportmeccsünkre.
Forgács Gyula: Gratulálok a Veszprémnek. Azt gondolom, hogy egy vállalható első félidőt játszottunk. Bíztunk abban, hogy a hétvégi nagy győzelem után talán lesznek motivációs gondjai az ellenfelünknek. Azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy ha van esélyünk egy szorosabb meccset játszani, akkor tegyünk meg mindent érte. Jobb lett volna 10 gól alatt maradni. Mi is játszunk mérkőzést a hétvégén, úgyhogy próbáltam cserélgetni és tartalékolni az erővel.
Koller Tamás: Gratulálok a Veszprémnek. Mindig élmény ellenük játszani, testközelből megtapasztalni, hogy milyen egy top csapat ellen játszani, mint fizikai, mint technikai értelemben. Tisztes helytállás volt a cél, az első félidő jól sikerült, a második félidőben kicsit bealudtunk. A hétvégi Dabas meccs fontos számunkra, azt szeretnénk megnyerni.

Telekom Veszprém – Budakalász Kézilabda Zrt. 35:23 (16:12)
Telekom Veszprém: Székely, Cupara – Manaskov 7 (1), Moraes 4, Nilsson 1, Paczkowski 4, Marguc 9, Lauge 1, Terzic, Blagotinsek 2, Nenadic 3, Hornyák, Ilic, Bodor 1, Mackovsek 3
Budakalász Kézilabda ZRT: Váczi, Boros – Váczi 4, Czina, Glück, Borbényi, Nemes 4, Tóth 2, Gábor, Simotics, Mazák, Tóth, Török 2, Koller 8, Sinkovits 1, Hrabák 2
Hétméteresek: 3/3 ill. 3/3
Kiállítások:  2 perc ill. 6 perc

Képgaléria