A Telekom Veszprém játékosai elfogadták a bércsökkentést - hivatalos

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy a játékosokkal és a stábbal való tárgyalások eredményeként márciustól júniusig egységesen 25 százalékkal csökkentették a béreket.

A klub hivatalos közleménye:

Az elmúlt hetekben a korona vírus járvány miatt nyilvánvalóvá vált, hogy az idény hátralévő részében nehéz helyzetbe kerülhet, a Klubot üzemeltető Veszprém Handball Team Zrt., a jelentős bevétel kiesés miatt.

A probléma csökkentése érdekében a vezetőség tárgyalásokat kezdeményezett a játékosokkal és a stábbal a fizetésük átmeneti csökkentéséről.

A tárgyalások eredményeként a játékosok, a stábtagok és a vezetők feltétel nélkül elfogadták, hogy a bérüket márciustól júniusig egységesen 25%-al csökkentett összegben kapják meg. Szintén elfogadták azt, hogy amennyiben a szerződésben a fizetésük euróban van megállapítva, a jövedelem 330HUF/ euró átváltási árfolyamon kerüljön kifizetésre. A jelenlegi intézkedés az irodai alkalmazottakat, a mérkőzések rendezéséért felelős munkatársakat egyelőre nem érinti.

A fizetések csökkentésén túl a játékosok és a vezetők közösen jelentős összeget ajánlottak fel jótékonysági célra, amelyről részletes tájékoztatást a hét második felében adunk szurkolóinknak.

Köszönjük minden érintettnek, hogy együttműködő hozzáállásukkal segítettek abban, hogy ezt a nehéz helyzetet minél könnyebben átvészelhessük.

Veszprém Handball Team Zrt.