Cseh László felkészül a tokiói olimpiára, aranyéremért utazna

Folytatja a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiáig, és ott pályafutása első ötkarikás aranyérméért szeretne harcolni az úszó Cseh László.

"Kijelenthetjük, hogy megyek tovább és amint a helyzet úgy adja, csináljuk az edzéseket maximális intenzitással" - nyilatkozta az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh az M1 aktuális csatorna Nemzeti Sporthíradó című műsorában. A tervek szerint az úszóválogatott tagjai hétfőtől kezdhetik el az edzéseket. Cseh klubja, a BVSC uszodájában áll újra munkába.

A négyszeres olimpiai ezüstérmes úszó idén az ötkarikás játékok után akart visszavonulni, és bár a halasztást követően adott interjújában még nem tudta megmondani, mi lesz vele, végül újratervezte jövőjét.


MTI Fotó: Kovács Tamás

"Engem az motivál, hogy menjek még tovább. Ha minden jól megy, jövőre meg lesz rendezve az olimpia, amelyre ha lehetőségem lesz és az élet engedi, szeretnék felkészülni" - fejtette ki.

Cseh Lászlót múlt héten a swimswam szakportál minden idők legjobb olyan úszójának nevezte meg, akinek nincs olimpiai bajnoki címe.

"Nagyon megtisztelő, hogy gondoltak rám, de remélem, kiesek erről a listáról a jövő évi tokiói olimpia után" - utalt arra, hogy szeretne aranyérmet nyerni a japán fővárosban.