Bódi Bernadett váratlanul távozott a Győri Audi ETO-tól

Bódi Bernadett közös megegyezéssel távozik a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától.

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a 34 éves szélső maga kérte, hogy ne lépjen életbe a jövő nyárig szóló szerződése, és szabadon igazolható játékosként máshol folytathassa pályafutását. Erre július 1-től lesz lehetősége.

Bódi 2002 tavaszán játszotta első mérkőzését a győriek felnőtt csapatában. Öt évvel később Dániába igazolt, majd a Békéscsaba, a Siófok és a Dunaújváros játékosa volt, aztán 2013 nyarán tért vissza Győrbe, vagyis összesen 13 szezonon keresztül erősítette az ETO-t. Hét-hét alkalommal nyert bajnokságot és Magyar Kupát, négyszer Bajnokok Ligáját. Győri karrierje alatt Bódi 467 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken 863 gólt dobott.


Fotó: MTI

Bartha Csaba klubelnök felidézte, hogy az idei év elején állapodtak meg a szélsővel az egy szezonra szóló szerződéshosszabbításról.

"Tisztában voltunk vele, hogy Bódi Bernadett már tervezte életét a sportolói karrier után is, elsősorban a családalapítás szerepelt nála már a fókuszban, de ezek tudatában, elsősorban 2020 november végéig terveztünk vele. Azért eddig, mert a válogatottal járó megterhelések mellett alig lett volna pihenőjük a játékosoknak, így a jobbszélen Bódi az ősz folyamán tehermentesíteni tudta volna Faluvégi Dorottyát és Lukács Viktóriát" - mondta az elnök.

"A koronavírus-helyzet sok mindent átírt, így én is máshogy láttam már a helyzetemet. Szép emlékekkel távozom Győrből, hálás vagyok az itt eltöltött két időszakomért, mindegyik más-más miatt marad emlékezetes számomra. Az ETO a legfontosabb klub a pályafutásom során" -mondta Bódi Bernadett.