A 16. Sporttalálkozóval ér véget az idei „Mozdulj, Balaton” programsorozat

Augusztus 29-én, szombaton, a XVI. Mozdulj Balaton Sporttalálkozóval ér véget az idei Mozdulj Balaton szabadidős programsorozat.

A szervezők immár hagyományosan Vonyarcvashegyen, a Lido strandon várják a somogyi, zalai és Veszprém megyei strandok csapatait, hogy összemérjék egymással az erejüket több sportágban.

A helyi szervezők az idén nyáron, július 11-e és augusztus 22-e között, három megyében, összesen 38 helyszínen várták a sportolni szándékozókat, minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon. Az idén kapcsolódott be a programba a kővágóőrsi Pálkövei strand; Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár pedig két-két stranddal vett részt az eseményeken. A pályák adta lehetőségek figyelembevételével, kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, petanque, valamint a vízben űzhető sportágakban volt lehetőség versenyek szervezésére, indítására.

Az idei, szezonzáró Sporttalálkozót augusztus 29-én, szombaton 9 órától, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon tartják. A hagyományos rendezvényen a szervezők reményei szerint minél több somogyi, zalai és Veszprém megyei strand képviselteti magát egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapattal. Az elért eredmények összesítése alapján az is kiderül majd, melyik a Balaton legsportosabb települése.

EZ TÖRTÉNT TAVALY
Huszonöt település csaknem negyven csapatának részvételével, 2019 augusztusában immár tizenötödik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet – az elmúlt évhez hasonlóan, a rendezvény történetében pedig már ötödik alkalommal - Ábrahámhegy érdemelte ki.