Férfi kézilabda NB I: elmarad az Eger-Ferencváros mérkőzés

Elmarad az SBS-Eger - Ferencvárosi TC összecsapás a férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokság szerdai (mai) játéknapján, mert a hazai csapatból több játékos esetében felmerült a koronavírus gyanúja.

Az egri együttes közösségi oldalán kiemelte, hétfő reggelre hét játékosuk lázra, fejfájásra és rossz közérzetre panaszkodott. Ennek ismeretében kedden a csapat a koronavírus kimutatására használt PCR-teszten vett részt az egri Markoth Ferenc Kórházban. Amíg az eredmények nem érkeztek meg, addig is a tünettel rendelkező játékosok elkülönítése megtörtént.

A klub hangsúlyozta, eltökélt, hogy a fennálló járványügyi helyzetben a mérkőzés egyetlen szereplőjét se tegyék ki semmilyen veszélynek, ezért amíg nincs a birtokukban a negativitást igazoló teszt, felelősségteljes magatartást tanúsítva nem vállalják a pályára lépést. Ezért a magyar szövetség (MKSZ) bevonásával az FTC vezetőinél kezdeményezték a találkozó elhalasztását, a zöld-fehérek azonban eleinte elutasították a kérelmüket.

A Ferencváros szerdán honlapján közölte, az egriek hétfőn arról tájékoztatták őket, hogy több játékosuk betegséggel küzd, majd két nappal később, szerda délelőtt azt kérte tőlük a rivális, hogy halasszák el a mérkőzést, bár a kedd reggel levett minták eredményét akkor még nem kapták meg. A Ferencváros akkor még az MKSZ állásfoglalását vette figyelembe: mivel nem érkezett hír pozitív tesztről, a csapat 14 órakor elindult Egerbe. Félúton, 15.15-kor azonban vendéglátóik arról tájékoztatták őket, hogy megérkeztek a tesztek eredményei, melyek közül hat lett pozitív. Utóbbi hír hallatán a fővárosiak a sportszerűség, a járványügyi protokoll és az MKSZ ajánlásait betartva hozzájárultak a mérkőzés elhalasztásához.

A 2020/21-es szezonban mindkét csapat - miként a mezőny nagyobb része - egy-egy találkozót játszott. A szerdai játéknapon további hét mérkőzés szerepel a programban.