Moszkvai döntetlennel kezdett a címvédő Győr

A címvédő Győri Audi ETO KC 27-27-es döntetlent játszott az orosz CSZKA Moszkva otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szombaton.

A tavaly alapított orosz csapat erős kerettel rendelkezik, ennek köszönhető, hogy rögtön hazája második legjobbjává vált, és elindulhatott a BL-ben.

A győriek a koronavírus-járvány miatti nemzetközi közlekedési nehézségek következtében szinte az egész pénteki napjukat utazással töltötték, ezért délután egyáltalán nem tudtak edzeni, és csak a meccs napjának délelőttjén gyakorolhattak a találkozó helyszínén.

A vendégek keretéből két szélső, Faluvégi Dorottya és Puhalák Szidónia sérülés, illetve betegség miatt hiányzott, az immár másodedzőként tevékenykedő Görbicz Anita viszont ismét pályára lépett.


MTI Fotószerkesztőség/Krizsán Csaba

Tapasztalt játékosai vezérletével higgadtan és pontosan kezdett a moszkvai együttes (6-4), a vendégek teljesítményén eleinte látszottak az előző nap megpróbáltatásai, az első félidő közepén azonban már ők álltak jobban két góllal (8-10). A hazaiak kimondottan gyorsan kézilabdáztak, és a győrieknél kevesebbet hibáztak. Az ETO középen erőltette a támadásait a rendkívül küzdelmes első felvonásban, amelynek végén döntetlen volt az állás.

A győri kapuban a francia Amandine Leynaud a szünet előtt és a folytatásban is remekelt, ennek köszönhetően csapata őrizte minimális előnyét, ám két emberhátrányos időszak után megint kétgólos hátrányba került.

Az 53. percben alakult ki először háromgólos különbség a csapatok között, a CSZKA javára, ám a vendégek egy csapásra rendezték soraikat és négy perc alatt egyenlítettek. Már csak 16 másodperc volt hátra, amikor az oroszok ismét előnybe kerültek, ám Görbicz három másodperccel a vége előtt pontot mentett csapatának.

Az ETO legjobbja Leynaud, a legeredményesebb játékosa pedig hét góllal Veronica Kristiansen volt. Lukács Viktória hatszor, Görbicz ötször talált be. Hazai oldalon Jelena Mihajlicsenko hét gólt dobott.

A címvédő egy hét múlva hazai pályán, a horvát Podravka Koprivnica ellen folytatja szereplését a BL csoportkörében.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 38 meccsből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek, ami 2018 januárja óta tart.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Győri Audi ETO KC 27-27 (14-14)