Tizenhárom gólos meccsen nyert a futsalcsapat

Megerősítette vezető helyét a tabellán a Balaton Bútor FC Veszprém, amely a négygólos Pál Patrik vezetésével nagy csatában 8-5-re nyert a vendég Debrecen ellen hétfőn a futsal NB I-ben. Fehér Zsolt együttese hibátlan mérleggel várhatja a Haladás elleni szombati szuperrangadót.


Képgaléria a cikk végén

A futsal élvonalban egyedüliként százszázalékos, sorrendben a Kecskemétet, a Nyírgyulajt, a Dunaferrt és a Ferencvárost is legyőző Veszprém második hazai bajnokiját játszotta az idényben. Hétfő este a Debrecen látogatott a Március 15. utcai sportcsarnokba, amely a Haladás és a Berettyóújfalu ellen szoros vereséget szenvedett, a Nyírgyulajt és az FTC-t azonban könnyedén verte.

A mieinknél Boromisza Dániel hiányzott térdsérülés miatt, a cívisvárosiaknál viszont kezdőként lépett pályára a két brazil igazolásuk, Thiago és Perreira. A felsőházi rájátszásra egyaránt esélyes együttesek csaptak össze, amelyek bátor támadójátékkal rukkoltak elő. Tóth már az első percben megtornáztatta Spandlert, aki szép védéssel mutatkozott be. Jóval pontosabban célzott a túloldalon Tatai, aki Rutai oldalberúgását váltotta gólra. Fel sem ocsúdtak a hajdúságiak, Rutai elemi erejű bombája után két perc alatt máris kétgólos hátrányba kerültek (2-0).

IMG_4287

Továbbra is záporoztak a helyzetek, a vendégeknél Faragó lőtt kevéssel a kapu mellé, a túloldalon pedig Tatai löketét védte Dobi. A két gyors gól ellenére sem zuhant össze a DEAC, még mindig csak a 3. percben jártunk, amikor Szentes Bíró egy szép cselsorozatot követően Siskát hozta kihagyhatatlan helyzetbe (2-1).

A folytatásban is lüktető, jó iramú mérkőzést láhathatott a bő félezres publikum. Faragó ismét csak centikkel tévesztett célt, míg a mieinknél Fridrch lőtt a jobb kapufa mellé egy szép csel után. Ennél is közelebb járt a gólszerzéshez Pál, aki – lövőerejét kivételes megcsillogtatva – hatalmas kapufát lőtt.

IMG_4306

A játékrész második felének elején Pál és Rutai is a kapu mellé durrantott, majd Dobi védett kétszer is bravúrral. A debreceniek a hajrában is nagy elánnal mentek előre, ami meg is hozta számukra az eredményt: Kántor egalizált kettővel a szünet előtt (2-2).

Igaz, nem sokáig örülhettek, Rutai újabb remek átadását ugyanis Pál kotorta be közvetlen közelről. Úgy tűnt tehát, hogy a bakonyiak vonulhatnak előnnyel a pihenőre, ám az Elek-csapat labdát szerzett. Pereira szép cselek után Rácznak tálalt, aki négy másodperccel a szünet előtt ismét egyenlített (3-3).

IMG_4321

A második felvonást már óvatosabban kezdték a felek. Pereira szabálytalansága miatt a 24. percben büntetőt lőhetett a Balaton Bútor FC: Pál a jobbra mozduló Dobi mellet a kap bal oldalába vágta a játékszert.

Mindkét brazil – előbb Thiago, aztán Pereira – próbára tette a csereként beállt Sásdi reflexeit, aki mindkétszer résen volt. A 28. minutumban aztán újabb hatméterest végezhetett el a Veszprém, ezúttal kezezésért. Az ítéletvégrehajtó másodjára is Pál volt, aki védhetetlenül zúdította a kapu közepébe a labdát (5-3).

IMG_4379

Két büntető után aztán akcióból is betalált a házigazda: Bencsik Roland is feliratkozott a gólszerzők közé (6-3). Ez sem törte meg a DEAC-ot, amely – felvállalva a kockázatot – hét perccel a vége előtt öt a négy elleni játékre váltott. Kisvártatva Tóth szépíteni is tudott, de megint azonnal jött a válasz Tatai jóvoltából. Tovább hullámzott a találkozó: egy perc sem telt el, s ismét Tóth villant meg (7-5).

Továbbra is vészkapussal rohamozott a rivális, de Pereira csak kapufáig jutott. A Fehér-csapat viszont kisbüntetőt lőhetett, Tatai lerántása után ugyanis összegyűlt a vendégek hatodik szabálytalansága. A negyedik gólját szerző Pál tíz méterről sem hibázott, kialakítva a 8-5-ös végeredményt.

IMG_4243

A Balaton Bútor FC Veszprém tehát idénybeli ötödik bajnokiján is nyerni tudott, így megerősítette vezető helyét a tabellán a szombati, Haladás elleni idegenbeli szuperrangadó előtt.

Mérkőzéstükör
Fehér Zsolt: – Tudtam, hogy nagyon kiélezett, kemény mérkőzés vár ránk. Álomszerűen kezdtünk, másfél perc alatt elhúztunk két góllal. Ekkor kissé hátra dőltünk, kellemetlen pillanatokat éltünk meg a játékrész végén, de a szünetben rendeztük sorainkat. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, amely az utolsó pillanatig küzdött. Köszönöm nekik, hogy kiszolgálták a szépszámú közönségünket. Ilyen arányban is megérdemelt a sikerünk. Ugyanakkor gratulálok a debrecenieknek is, akik az elsőtől az utolsó percig ugyanúgy harcoltak, mint mi. Hullámvasút jellege volt a meccsnek, de lélektanilag mindig jókor szereztük a góljainkat, ez vezetett a sikerhez.
Elek Gergő: – Remekül játszottunk, az első félidőben játékban felülmúltuk a nagynevű Veszprémet. Ez az eredményben nem mutatkozott meg, de jóval többször lőttünk kapura. A második játékrészben feljött a vendéglátónk, amelynek egyenrangú ellenfelei voltunk. „Ikszes” volt a játék képe, az ellenfelünk két sárgamezes emberrel volt jobb.

Futsal NB I, 4. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–DEAC 8-5 (3-3)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Kubicsek (Vass, Héra).
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Komáromi, Rutai.
Csere: Sásdi (kapus), Palvek, Fridrich, Tar, Bognár, Bencsik Á., Szabó B., Kiss M., Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt.
DEAC: Dobi – Tóth A., Pereira, Thiago, Rácz.
Csere: Krajcsi (kapus), Faragó, Szentes-Bíró, Siska, Kántor, Szabó L., Berecz, Szabó J.
Vezetőedző: Elek Gergő.
Gólszerzők: Tatai (2., 34.), Rutai (2.), Pál (19., 24., 28., 39.), Bencsik R. (30.), ill. Siska (3.), Kántor (18.), Rácz (20.), Tóth A. (34., 35.)

Képgaléria