Hazai környezetben továbbra is hibátlan a Veszprém

Idénybeli nyolcadik bajnokiján a hetedik győzelmét aratta a veszprémi futsalcsapat, amely hétfő este kiélezett, izgalmas meccsen múlta felül a brazil légiósokkal megerősített vendég Újpest együttesét az NB I-ben.

A hat győzelem mellett egyetlen vereséget számláló Balaton Bútor FC Veszprém az egy sikernél, egy döntetlennél és öt vereségnél járó Újpestet fogadta hétfő este az első osztályú futsalbajnokságban.

A bakonyi együttesnek – melyből a kapus Sásdi Bálint mellett Rutai Balázs és Komáromi Péter is hiányzott – mindösszesen öt másodperc kellett az első helyzet kialakításához: Pál löketét Tyukász védte lábbal.

IMG_5854
Képgaléria a cikk végén

A mérkőzés kiegyenlített, nyílt sisakos játékot hozott. A vendég alakulat – amely a Csömör jogán indulhatott el az első osztályban – brazil légiósai vezetésével bátran, gólra törően futsalozott.

A 8. percben ritkán látható jelenetsor játszódott le: a brazil Ricardo hozta fel a labdát, amikor a felezővonalhoz érve gondolt egyet, s a kapura ívelt. A lövés Spandlert is meglepte, aki így nem tudott védeni (0-1).

A váratlan gól után a Veszprém átvette a játék irányítását. A félidő derekánál Bognár a jobb oldalról a középen berobbanó Tataihoz ívelt, aki kapásból a kapu fölé bombázott. Négy perccel a vége előtt Páltól is feljegyezhettünk egy szép kapáslövést, de a játékszer ez alkalommal is elkerülte a kaput.

IMG_5799

Két perc volt vissza a játékrészből, amikor összegyűlt a lila-fehérek hatodik szabálytalanság. A házi gólkirály Pál állt a tízméteres vonal elé, aki kíméletlenül a jobb alsóba bombázott (1-1). Közvetlenül a szünet előtt a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség, Moreira vezethette egy az egyben a labdát Spandlerre, aki bravúrral hárított.

A második felvonás is Spandler-védéssel kezdődött, Németh bánta. A 24. percben Pál tálalt kiválóan a jó ütemben érkező Fridrichhez, aki a kapu fölé lőtt. Kettővel később aztán megszerezte a vezetést a házigazda: Bognár távolról lőtt, Tar pedig megzavarta Tyukászt, aki így – takarásban – nem tudott védeni (2-1).

Azonnal öt a négy elleni játékra váltottak a fővárosiak, ami eredményre is vezetett: Józsa egalizált közvetlen a kapu előteréből (2-2).

IMG_5899

A Fehér-csapat küzdött, hajtott, mindent elkövetett az újabb gólért. A 34. minutumban ígéretes szabadrúgást végezhetett el a vendéglátó, Tatai azonban lövés helyett Pálnak passzolt, ő pedig ballal hatalmas gólt lőtt (3-2).

Ismét vészkapussal támadott az Újpest, méghozzá igen veszélyesen. Fehér Zsolt időt is kért, s ekkor ő teremtett mezőnyfölényt. A megkülönböztető mez Tataira került, aki védeni is tudott. Parázs, helyenként paprikás hangulatú küzdelem zajlott, amit a három hazai és öt vendég sárga lap is igazol.

Őrült hajrá vette kezdetét, az újpestiek kapufáig, a veszprémiek pedig – Tatai révén – két hatalmas helyzetig jutottak. Az utolsó percig nyitott volt a csata kimenetele, a végén a rivális támadott, a Balaton Bútor azonban állta a sarat, s nem engedte ki kezei közül az újabb győzelmet.

IMG_5874

Fehér Zsolt legénysége tehát megőrizte hazai veretlenségét. A bajnokság november 1-jén folytatódik, a Veszprém vendége a címvédő Berettyóújfalu lesz.

"Ilyen kemény mérkőzést vártunk, hiszen tudtuk, hogy az Újpest nagyszerű kvalitású légiósokkal rendelkezik. Rutai Balázs és Komáromi Péter betegsége mentálisan megzavarta a fiúkat, de a csapat az elsőtől az utolsó percig kiválóan küzdött. Ha a végén, emberelőnyös helyzetben jobban koncentrálunk, hamarabb eldönthettük volna a találkozót, de a lényeg a három pont. Köszönöt a szurkolóinknak, akik ezekben a nehéz időkben is ilyen szép számmal buzdítottak minket. Gratulálok a játékosaimnak, mert mindannyian becsülettel küzdöttek és mindent kiadtak magukból – értékelte a találkozót Fehér Zsolt.

Futsal NB I, 7. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–Újpest RFC 220 Volt 3-2 (1-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Zimonyi (Deme, Boros)
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Bencsik R.
Csere: Szabó B. (kapus), Cseresznyés, Palvek, Fridrich, Bognár, Tar, Bencsik Á.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Újpest: Tyukász – Moreira, Németh M., Lineker, Ricardo
Csere: Dohány (kapus), Kavalecz, Bálint, Póta, Kulcsár, Józsa, Matyó
Játékos-edző: Póta Balázs
Gólszerzők: Pál (18., 34.), Bognár (26.), ill. Ricardo (8.), Józsa (27.)

Képgaléria