Kézilabda BL: minden csapat továbbjuthat a csoportkörből

Minden csapat továbbjuthat a kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből, amennyiben a férfiaknál március 4-ig, a nőknél február 14-ig nem pótolják a koronavírus-járvány miatt elmaradt összes mérkőzést.

Az európai szövetség (EHF) honlapjának szombati beszámolója szerint a végrehajtó bizottság úgy döntött, január 25-ig kell meghatározni az összes elhalasztott mérkőzés új időpontját. Amennyiben ez nem lehetséges, módosul a versenykiírás, az elmaradt meccsek megnyeréséért járó két pontot minden esetben a vétlen fél kapja, a csoportkörből minden csapat továbbjut, és pályára lép a nyolcaddöntőben.

Ugyanezt a rendszert alkalmazhatják a férfi és a női Európa-ligában is, de ott az egyenes kieséses szakasz mezőnyét nem bővítenék.

A végrehajtó bizottság szombati, herningi ülésén hangsúlyozták: továbbra is a mérkőzések sikeres átütemezése az elsődleges cél, hogy az eredmények a pályán alakuljanak ki.

A férfi BL-ben a Telekom Veszprémnek két, a MOL-Pick Szegednek négy, a nőknél a Győri Audi ETO KC-nak egy, a Ferencvárosnak két, a férfi Európa-ligában a Grundfos Tatabányának két elhalasztott találkozója van. A női Európa-liga csoportköre január elején kezdődik.

Az eredeti versenykiírás szerint a férfi és a női BL-ben mindkét nyolcas csoportból az első hat helyezett jut tovább, az első két-két együttes a negyeddöntőbe kerül, a 3-6. helyezetteknek a rájátszás első fordulójában játszaniuk kell a negyeddöntőbe jutásért.