Elismerték a szenior atlétákat

A nyíregyházi Európa-bajnokságon érmet szerzett sportolókat – köztük a veszprémieket is - Budapesten, a Ramada Hotelben fogadták.

Molnár Zoltán, MOB főtitkár, Gyulai Márton, MASZ főtitkár, Nagy Sándor, SZAMOSZ elnök köszöntötte a veterán atlétákat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért felelős államtitkársága nevében is.

A 17. Szenior Atlétikai EB-t Nyíregyházán rendezték, ahol 41 országból 3100 versenyző indult. Magyarország a 7. helyen végzett az összesített éremtáblázaton, ami kiemelkedően jó eredmény, 20 aranyérmet, 21 ezüstérmet és 16 bronzérmet szereztek honfitársaink.

Molnár Zoltán beszédében elmondta, hogy szeretné, ha egyszer a felnőtt atlétáink is ilyen eredményesek lennének, és kihangsúlyozta, hogy ezzel a veterán atléták példát mutattak a fiataloknak.

A résztvevők közül a különdíjat kapott a VEDAC Európa-bajnok atlétanője, Benes Magdolna, aki W55-ös korosztályban, nehézkalapácsvetésben (7,26 kg) szerzett aranyérmet 13,32 m-rel, és kalapácsvetésben (3kg) egy ezüstérmet is begyűjtött 40,11 m-es eredménnyel, mindkét versenyszámban új országos csúccsal. A bajnoknő minden adandó alkalommal kiemeli, hogy nagyon sokat köszönhet edzőjének, dr. Horváth Mártonnak, aki nélkül ezek az eredmények sem született volna meg.

Részt vett a rendezvényen a VEDAC további két EB-érmes sportolója, Esső András és Fekete Géza is. Esső András maratonon szerzett ezüstérmet az M45 kategóriában 2:48,45 mp-es eredménnyel, Fekete Géza pedig gerelyhajításban szerzett bronzérmet az M35 kategóriában 54,72 m-es dobásával.