A Veszprém félmillió euróért is harcol Kölnben

Félmillió eurót kap a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének győztese, amelyben a Telekom Veszprém is szerepel.

Az európai szövetség (EHF) úgy döntött, hogy az eredeti terveknek megfelelően osztja ki a pénzdíjakat az eseményen. A második helyezett 250 ezer eurót, a harmadik 150 ezret, a negyedik pedig 100 ezret kap.

A Veszprém a december 28-29-én sorra kerülő Final Four elődöntőjében a német THW Kiel ellen lép pályára, a másik ágon Barcelona - Paris Saint-Germain mérkőzés lesz.

Az EHF azt tervezte, hogy mivel a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt az előző szezon, a négyes döntő összdíjazásából 250 ezer eurót azoknak a csapatoknak a kártalanítására fordít, amelyek nem vehettek részt a kieséses szakaszban. Sajtóértesülés szerint azonban végül marad az eredeti díjazás.

A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe. A negyeddöntőbe jutásért a Veszprém a lengyel Orlen Wisla Plock, a MOL-Pick Szeged pedig a címvédő északmacedón Vardar Szkopje csapatával találkozott volna, majd továbbjutás esetén a negyeddöntőben a két magyar csapat egymással játszott volna. Az EHF azonban áprilisban úgy döntött, törli a kieséses szakaszt, és a csoportok első két helyezettjei mérkőzhetnek a BL serlegért.