Magabiztos győzelem közepes játékkal

Az első percek tapogatozó játéka után a veszprémi csapat vette át a mérkőzés irányítását. Az első helyzetre a 4. percig kellett várni, Tatai szögletét Leitold fejelte kapu mellé. Jobb oldali beadások jelentettek folyamatos veszélyt a Körmend kapujára, ám a védők rendre menteni tudtak a veszprémi csatárok elől. A 10. percben Novothny kerülhetett volna ziccerbe, de a visszaérő védő szerelni tudta a tizenhatosnál. A 18. percben ismét egy jobb oldali támadás után Soós lövésszerű beadásába Novothny tette bele a lábát, a labda néhány cm-rel kerülte el a kapu bal alsó sarkát. A 25. perben szabadrúgáshoz jutott a Veszprém, a labda mögé Tatai állt, lövése nem sokkal kerülte el a kaput. A 31. percben Soós szerzett labdát a Körmend térfelén, remek kényszerítő után betört a büntetőterületre, de beadását a körmendi védő becsúszva blokkolta.

A nagy nyomás a 35. percben érett góllá, Finta bal oldali beadása után Tatai került ziccerbe, elhúzta a labdát a kapus mellett, majd kicselezte a visszaérő körmendi védőt és az üres kapuba helyezte a labdát. Nem kellett sokat várni a következő veszprémi gólra, 3 perc múlva Soós szép labdát kapott Fintától, kicselezte a kapust, majd a beadását Kalcsó fejelte 5 méterről az üres kapuba. Az első félidő végére még egy Finta helyzet maradt, lövése pár cm-rel ment kapu mellé.

A második félidőre Novothny Soma helyett Babos Barnabás lépett pályára, aki az első négy fordulóban 5 gólt szerzett. Ezt a félidőt is veszprémi helyzetek jellemezték, a körmendiek nem jelentettek veszélyt Varga Tamás kapujára. Az 50. percben Soós átadásával Finta ment el a jobbszélen, szép cselek után beadásra szánta el magát, de a körmendi kapus szép vetődéssel ütötte ki a labdát. A 60. percben Finta szépségdíjas kapáslövését Marton óriási bravúrral tolta ki a jobb alsó sarokból. A mérkőzés egyetlen körmendi helyzetére a 63. percig kellett várni, egy baloldali szabadrúgás kanyarodott veszélyesen a kapu felé, de végül a kapu mellett hagyta el a labda a játékteret.

A félidő közepén egymás után három nagy veszprémi helyzet maradt kihasználatlanul. Először Babos lépett ki a védők közül, de a 17 méterről leadott lövését a körmendi kapus hárítani tudta, majd Czvetkó lövése ment néhány centivel kapu mellé, végül Soóst szerelték ziccerben a körmendi védők. A mérkőzés utolsó 10 percében tovább támadott a VFC, de Marton eszén nem tudtak túljárni a csatárok.

 Egy közepes iramú mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a VFC, a csak védekezéssel foglalkozó vendégek ellen, a különbség nagyobb is lehetett volna, ha a körmendi kapus nem védett volna kiemelkedően.

Szombaton Veszprém csapata egy igazi rangadón fogadja a Lipót gárdáját 16 órai kezdettel az Egyetemi Stadionban.

Veszprém FC – Körmendi FC Boldizsár Trans 2:0 (0:0)

150 néző
Játékvezető: Hofbauer Dávid
Asszisztensek: Bede Tamás Dr., Szeles Krisztina

Összeállítások:

Veszprém FC: Varga T. – Szőllőskei, Fehér, Pálfi, Leitold – Garai, Soós, Kalcsó, Tatai – Finta, Novothny. Vezetőedző: Orbán Tamás

Körmendi FC: Marton – Nagy K., Csenterics, Németh Z., Varga – Nagy K., Németh B., Sárközi, Bozóki – Kovács, Niksz. Vezetőedző: Molnár Károly

Cserék: Novothny helyett Babos a szünetben, Finta h. Czvetkó a 62. percben, Kalcsó h. Weibel a 72. percben, illetve Niksz helyett Szolyák a szünetben, Kovács h. Cser a 65. percben, Németh B. h. Seres a 85. percben.

Gólszerzők: Tatai 35. perc, Kalcsó 38. perc
Sárga lapok: Novothny, Garai, ill. Kovács, Nagy K., Németh Z.
Szögletarány: 8:0

További cikkek