Az európai válogatottak nem akarnak nézőket a kézilabda vb-n

Az európai csapatok egy része nem szeretné, hogy nézőket is beengedjenek a jövő héten kezdődő egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság mérkőzéseire.

Johannes Bitter, a magyarokkal azonos csoportban szereplő német válogatott kapusa bejelentette, hogy erről tájékoztatták Hasszan Musztafát, a nemzetközi szövetség (IHF) elnökét.

A Hamburger Abendblattnak elmondta, az európai játékos-szakszervezet, az EHPU, amelynek nyolc ország a tagja - Magyarország nem - az európai válogatottak csapatkapitányai és játékosai nevében szerdán levelet írt Hasszan Musztafának, azzal a nyomatékos kéréssel, hogy ne legyenek nézők a világbajnokságon.


Fotó: www.handballegypt2021.com

Az IHF karácsony előtt jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt a csarnokok kapacitásának 20 százalékát lehet kihasználni a szurkolók beengedésénél.

"Nézők előtt játszani nemcsak az egészségügyi vészhelyzet miatt abszurd, hanem a rendező ország szempontjából is, amelyben az emberek nem nagyon hagyhatják el otthonaikat, a mi játékosaink családtagjai pedig a televízióban követhetik az eseményeket" - fogalmazott Bitter, aki átesett a fertőzésen.

A jövő szerdán kezdődő és január 31-éig tartó világbajnokság gízai A csoportjában a magyar és a német válogatott január 19-én találkozik egymással. A négyesnek tagja még a Zöld-foki Köztársaság és Uruguay, a középdöntőbe az első három helyezett jut.