Alapszakasz-győztes a VESC, hétvégén kezdetét veszi a rájátszás!

Makulátlan mérleggel zárta az alapszakaszt Szombathelyen a Veszprémi Egyetem SC női röplabdacsapata az NBII Nyugat "A" csoportjában.

A hétvégi, SZoESE elleni bajnoki mérkőzés eredménye már nem befolyásolta az NBII Nyugat "A" csoportjának helyezéseit, de a veszprémi csapat természetesen így is motiváltan, a győzelemért utazott el Szombathelyre, ahol 3:1 arányban sikerült felülmúlni a házigazdát. Ezzel a győzelemmel hivatalosan is megnyerte a csapat az alapszakaszt, s innen várják a hétvégi folytatást, ezúttal már a rájátszásban.

A szombathelyi meccsen a cél az volt, hogy minél több felállást kipróbálva, mindenki játéklehetőséget kapjon, amit sikerült is teljesíteniük. Kicsit hullámzó, halk játékot produkált Szokolikné Kalmár Judit csapata, ellenben volt néhány extra pillanat a labdamentések között. A csapat tapasztaltsága, és a hálónál való erőfölénye biztos győzelemhez vezetett.

Az alapszakasz küzdelmei február közepén lezárultak, és az NBII két nyugati csoportjának legjobb négy csapata között megkezdődik a küzdelem a bajnoki címért, illetve az NBI-be való feljutásért.

A VESC magabiztosan nyerte a Nyugat "A" csoportot, nem volt kérdéses, hogy az első helyen megy tovább a legjobb négy közé, azonban mögöttük nagy harc ígérkezett a dobogó második fokáért, s ezzel a rájátszás felső házába való kerülésért.

Egészen a múlt hétig úgy tűnt, hogy a SZoESE és a DELTA RSE között nüanszok döntenek majd a végelszámolásnál, azonban az érdi egyesület sajnos karanténba került, így nem tudott kiállni a Széchenyi Győr ellen – így utóbbi a szabályok értelmében 3:0 arányban győzött, s a DELTA reményei elszálltak a továbbjutást illetően.

Az "A" csoportból így a szombathelyi SZoESE-vel együtt jutott tovább a VESC a legjobb négy csapat közé – a másik oldalról, a Nyugat "B"-ből pedig a szintén szombathelyi Haladás VSE és a székesfehérvári Palota VSN érkezik majd ellenfélként.

Február 20-án, szombaton a SZoESE ellen kezdenek a veszprémi lányok hazai pályán, majd 27-én a Haladás érkezik Veszprémbe.