Elvitte a pontokat az Eger

Hatgólos hátrányból felállva, idegölő végjáték után egy góllal kikapott a házigazda Veszprémi KKFT az Eger csapatától a férfi kézilabda NB I csütörtöki mérkőzésén.

A vendégek meg is szerezték a talákozó első gólját, míg a túloldalt Fazekas egyenlített. Ezután fej-fej melletti játék zajlott, mindkét oldalon Balogh Tibor és Borbély Ádám heteseket és ziccereket hárított. Éles és Fazekas góljaival előnyt szerzett a VKKFT, a veszprémi nevelésű Szuharev Lev egalizált a 7. percben. Öt perc góltalanság után
Fazekas kezdte a gólgyártást, majd a beálló Vajda Huba is betalált 5-3. Megakadt a veszprémiek támadójátéka, kihasználta az Eger a helyzetet és a vezetést is átvette a 20. percben 6-7-et mutatott az eredményjelző. Tombor Csaba időt kért, hogy rendezze a sorokat, a vendégek kapusa Balogh Tbor remekül fogta meg a hazaiak próbálkozásait. Több lehetősége is megvolt a Veszprémnek a vezetésre, de a hazaiak a lehetőségeket elszalasztották. A félidő végéhez közeledve Machac révén háromgólosra növelte előnyét az Eger, 8-11-es félidei eredménnyel forultak a felek.

Szmetán góljával kezdődött meg a második felvonás, Balogh Fazekas hétméteresét fogta meg. Sok hiba csúszott be a hazai oldalon, ezt a vendégek remekül kihasználták, nemcsak támadásban, hanem védekezésben is felülmúlta az egri csapat a bakonyiakat, 35. perc 10-15. Tombor Csaba időt kért, hogy rendezze a sorokat. A Veszprém az ötödik hétméteresét is kihagyta, majd Kristóf szépített. Több lövés is kapufát ért, nem találta a ritmust a Veszprém, az Eger fegyelmezetten tartotta magának az előnyt a hajrában 16-21-es eredménnyel. A hajrához közeldve eldőlni látszott a találkozó sorsa, Kovács kiállítása reményt adott a veszprémi felzárkózásra. A VKKFT ki is használta a lehetőséget, Fazekas bombájával és Kristóf góljával 22-24-re feljött a Veszprém. Hosszú szünet után Szuharev talált be, majd Éles kiharcolt egy hétméterest, amelyet Seregi gólra váltott. Az 56. percben Éles kiegyenlített, időt is kért Tóth Edmond. Lezár Áron kilenc másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt az Egernek, Fazekas lövését Balogh védte, így a végeredmény 27-26.

Veszprémi KKFT–SBS Eger 26-27 (8-11)
Veszprém Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Bócz, Wiedemann
Veszprémi KKFT: Borbély – Tóth P., Tóth A. 1, Fazekas G. 7, Vajda H. 2, Éles B. 6, Hári
Csere: Miklós (kapus), Szeitl, Szmetán 3, Kristóf 4, Seregi 3 (1), Tóth M., Bugyáki
Vezetőedző: Tombor Csaba
SBS Eger: Balogh – Lezák 3, Szuharev 7, Tóth R. 5 (1), Kiss G., Kovács, Schmid 3
Csere: Holdosi, Machac 5, Tóvizi, Szepesi, Száva 2, Bernatonis 2 
Vezetőedző: Tóth Edmond
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 7/1, ill. 2/1

Képgaléria