Negyvennégy gólt lőtt a Veszprém az Egernek

Az éllovas Veszprém az Eger csapatát könnyedén győzte le a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

A Telekom Veszprém ezúttal az Eger csapatát látta vendégül magyar bajnoki mérkőzésen. A vendégek első elhibázott támadása után Nilsson talált be a kapuba, majd Marguc lőtt indítás gólt. Corrales kezdett a hazai kapuban és már az első percekben két büntetőt hárított. Motiváltan kezdett a Veszprém, az Eger nem tudott a kapuba találni (8. perc 5-0). A 11. percben jött is az első vendég időkérés (7-1). Marguc két ziccert is hibázott, ezért Shishkarev kapott lehetőséget a jobb szélen. Az első félidő felére már tekintélyes különbség alakult ki a csapatok között (10-2). Manaskov volt igazán elemében, nagyon szép gólokat szerzett szélről. Már 20 perc játék után 10 gólos volt a különbség Nenadic góljával (14-4). Corrales jó összhangban dolgozott a védelemmel, elöl pedig könnyen jöttek a gólok, így már a félidőben eldőlt a mérkőzés.

A második félidő egy Nenadic büntető góllal indult, a kapuba pedig Cupara érkezett. Gyors támadásokat vezettek a csapatok, az Eger mindent megpróbált, de így is egy tucatra nőtt a különbség a 40. percre (27-15). Davis a félidő közepén egy komplett sorcserét csinált, ezzel is forgatva a csapatot. A vendégcsapatban a veszprémi nevelés Szuharev szerzett hatalmas gólokat. Hazai oldalon is lehetőséget kaptak a fiatalok, akik jó teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat. Az utolsó 10 percbe lépve már csak a különbség volt az egyetlen kérdés (35-22). Végre Ligetvári is lehetőséget kapott támadásban és szép gólokat szerzett. Lukács megszerezte élete első gólját az első osztályban egy szép szélső góllal. A Veszprém jó játékkal, 44 gólt lőve megnyerte a találkozót.

Mérkőzéstükör
David Davis: Gratulálok Tóth Edmondnak, aki remek munkát végez Egerben. Nem volt könnyű dolga az elején, de mióta tudnak edzeni és játszani, azóta kiválóan teljesítenek. Gratulálunk Lukács Péternek, aki mindig mikor velünk játszik állandó jó teljesítményt nyújt. Gratulálok a csapatnak, mert nehéz ez a szezon. Mindenkinek próbálok lehetőséget adni, de nem egyszerű a dolog. Tiszteltük ma az ellenfelünket, és örülhetünk az eredménynek.
Lukács Péter: Először is köszönöm a kedves szavakat, a bizalmat és a támogatást. Nagyszerű érzés volt megszerezni az első gólomat és fogadni a csapattársak gratulációját. Keményen dolgozok továbbra is, hogy még több lehetőséget kapjak az első csapatban.
Tóth Edmond: Gratulálok a Veszprémnek. A héten kevésbé a meccsel foglalkoztunk, sokkal inkább a regenerációval. Nehéz sorozatban vagyunk a Magyar Kupa és a bajnoki találkozókkal, és a mai esélyeket felmérve nem szerettünk volna kockáztatni. Az idősebb játékosokat otthon hagytunk, így esélyt kaptak a fiatalok, akik éltek is vele, még ha az eredményen ez nem is látszik. Jól védekeztek, jól támadtak, labdákat szereztek. Elégedett vagyok.
Simon Machac: Gratulálok a Veszprémnek. Nekünk hasznos ilyen jó csapat ellen játszani, fontos, hogy nem sérült meg senki. Rosszul kezdtünk, sok hibával, de a második félidőben már jobbak voltunk. Élveztük a találkozót a Veszprém top játékosai ellen.

Telekom Veszprém – SBS-Eger 44:28 (22:11)
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 8, Yahia 6 (1), Moraes 4, Tönnesen 2, Nilsson 4, Markussen, Ligetvári 4, Marguc 2, Shishkarev 1, Nenadic 5 (3), Lukács 2, Khalil, Lékai 3, Borozan 3
SBS-Eger: Balogh, Moscoso – Kiss, Machac 8, Tóvizi 3, Kovács, Lezák 3 (1), Szepesi 1, Tóth 2 (1), Schmid 3, Száva 3, Szuharev 5, Mándy

Hétméteresek: 4/2 ill. 5/2
Kiállítások: 6 perc ill. 0 perc

Képgaléria