Könnyed veszprémi diadal a Szeged elleni rangadó előtt

Az éllovas Telekom Veszprém nem adott esélyt a vendég Dabasnak, és 38-20-ra nyert úgy, hogy 11 mezőnyjátékosa is betalált a férfi kézilabda NB I szerdai játéknapján.

A Telekom Veszprém a Dabas együttesét fogadta a Veszprém Arénában. Nilsson rögtön az első támadásból remek gólt szerzett, amire a másik beálló Szöllősi válaszolt. Két elhibázott veszprémi lövés után újra a svéd beállós szerzett gólt. A fehér mezes hazaiak ismét 5:1-es védekezési formációban kezdték a találkozót Strlekkel elöl. Az első 4 veszprémi gólt mind Nilsson szerezte, amivel a 8. percben 4-2 volt az állás. Sajnos ezután kézsérülést szenvedett és cserét kért. Marguc két lövést hibázott szélről és a Dabas kiegyenlített (6-6). A fiatal Dörnyei kapott lehetőséget és élt is vele egy szép gól formájában. A félidő felénél jöttek a megszokott cserék a belső posztokon Davis mestertől, de a különbség csak 1 gólos volt (9-8). Néhány vendég hiba után pillanatok alatt 5 gólra nőtt a veszprémi előny. Támadásban jól játszott a Veszprém, a védekezés is jól működött néhány könnyű gólt leszámítva. A félidő utolsó percében Antal kapott piros lapot és a szünetre 6 gólos volt a hazai előny.


Képgaléria a cikk végén

A második félidő 2 üres kapus Nenadic góllal indult. Nilsson szerencsére visszatért és szép gólt lőtt. Cupara szépen védett, amiből Strlek könnyű gólokat szerzett és Borozan góljával már 10 gólos volt az előny (37. perc 25-15). Ligetvári érkezett támadásban és nem várt sokáig az első góljával. A dabasiak láthatólag elfáradtak, mutatta ezt a 15 perc alatt szerzett 3 góljuk (45. perc 29-16). Újabb cseréket hajtott végre a kinti posztokon a hazai gárda, immár Lékai szervezte a játékot. Ligetvári újabb találatával 15 gólra nőtt a különbség az 50. percben (32-17). A végén már csak a különbség volt a kérdés és végül könnyedén nyert a Veszprém.

Mérkőzéstükör
David Davis: Örülök az 5-1-es védekezésünknek, és a csapattal is elégedett vagyok. Amikkel készülni szerettünk volna az előttünk álló Szeged elleni derbire, majd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőire, azok jól működtek. A srácok hozzáállása rendben volt. A mellettem ülő Dörnyei Borisz, egész héten a csapattal edzett és segítette a munkát, meg is kapta a lehetőséget, és örülök, hogy tudott élni vele.
Dörnyei Borisz: Köszönöm a Dabasnak a jó iramú mérkőzést. Az edzőnk kérte, hogy játszunk gyors tempóban. Köszönöm a mesternek a sok játékpercet, amit gólokkal igyekeztem meghálálni. Készülünk a Szeged elleni nagy rangadóra.
Tomori Győző: Gratulálok a Veszprémnek, magabiztos sikert arattak. Úgy jöttünk a mai találkozóra, hogy próbálgassuk azokat az elemeket, amik javításra szorulnak. Azt gondolom, hogy ma mindkét csapat felkészülését szolgálta a mérkőzés. Örülök, hogy megúsztuk sérülések nélkül. Ilyen kevés játékossal megcsináltuk a tőlünk telhető legtöbbet.
Kurucz Máté: Gratulálok a Veszprémnek. Várható győzelmet arattak. Ahogy a mester mondta támadásban kipróbáltunk új variációkat. Az első félidőben jók voltunk, a másodikban elfáradtunk. Megyünk tovább és próbálunk fejlődni.

Telekom Veszprém - Dabasi KC VSE 38:20 (19:13)
 
Telekom Veszprém: Cupara – Manaskov 5, Yahia 1, Moraes 2, Tönnesen, Nilsson 7, Markussen 4, Ligetvári 3, Marguc, Strlek 5, Nenadic 4, Dörnyei 3, Lékai 3, Borozan 1
 
Dabasi KC VSE: Holló, Podoba – Győrvári, Garajszki, Antal, Fekete 6, Tóth 4 (2), Kurucz 1, Laurinyecz 1, Szöllősi 4, Török 2, Katona, Kende 2
 
Hétméteresek: 0/0 ill. 3/2
Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc

Képgaléria