Nagy csatában maradtak alul

A VESC női röplabdázói végig küzdöttek, hogy megfordítsák a mérkőzést, de végül a Haladás győzelmével ért véget a találkozó.

A két csapat párharca a simának tűnő eredmény ellenére a legkevésbé sem volt sima. A VESC és a Haladás is pályázik az NBII bajnoki címére, így várható volt, hogy elképesztően izgalmas összecsapás láthatnak majd a nézők.

Az első szettet a Haladás kezdte jobban, s gyakorlatilag végig vezetve, a veszprémieket 3-4-5 pontos távolságban tartva nyerte az első játékrészt.


Fotó: archív

A második szettben Szokolikné Kalmár Judit csapata már jóval impulzívabb játékot mutattak, és 1:2-nél (Haladás-VESC) a mérkőzésen először vezetnünk is sikerült. Ezt 16:15-nél tudták megfordítani a hazaiak, s ezután is fej fej mellett haladtak a csapatok, így nagyon szorosnak ígérkezett a végjáték. A második szett hajrájába érve hihetetlen labdamenetek következtek, küzdeni tudásból, akaratból egyik térfélen sem volt hiány, de végül ez a szett is a szombathelyiek győzelmével ért véget.

A harmadik felvonás ismét a Haladás pontjaival indult, azonban már az elején látszott, hogy ez egy hosszú szett lesz, amint meglépett 3-4 ponttal a vasi együttes, jött rá a veszprémi válasz, s a vendégek visszazárkóztak 2 pontra, ami egészen a hajráig így folytatódott. 24:21-nél a Haladásnak 3 meccslabdája is volt, azonban sikerült kiegyenlíteni, és 24:24-nél ismét teljes őrület alakult ki a pályán, melyből a Haladás jött ki jobban, ők szerezték az utolsó két pontot.

Haladás VSE – VESC 3:0 (25:17; 25:21; 26:24)

Szombaton a Palota VSN csapatát fogadja VESC, a folytatásban majd lesz egy pótlás a SZoESE ellen is hazai pályán, így a felsőházi rájátszás tabellája még rengeteg izgalmat tartogat.