Bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjébe a Ferencváros ellen.

A Telekom Veszprém a Ferencvárossal találkozott a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Veszprém Arénában. A vendégcsapat a vírus és sérülések miatt gyakorlatilag az utánpótlás csapatával érkezett. Az első gólt a fővárosiak szerezték, amire Markussen válaszolt rögtön. A dán óriás ezután kétperces büntetést kapott, amiből a Fradi 2 gólos előnyt szerzett. A 7. percben Strlek góljával sikerült az egyenlítés (5-5). A Veszprém megint csak az 5:1-es védekezést alkalmazta, gyakorolta. 10 perc játék után a sok hiba miatt már 8 gólnál jártak a vendégek (7-8). Shishkarev lőtt zsinórban 3 gólt, Cupara védett pár lövést és a vendégek időt kértek 4 gólos veszprémi vezetésnél (17. perc 12-8). Mindkét csapat szép támadásokat vezetett és jó százalékban használta ki helyzeteit (25. perc 19-14). Manaskov góljával már az első félidőben elérte a 20 gólt az Építők. A szünetben 7 gól volt a felek között.

A második félidő is gyors iramban és sok Veszprém góllal indult. Nilsson kapott kétperces kiállítást és amiből a Fradi fiataljai gólokat szereztek. Markussen lőtt remek gólokat a távoli zónából, ő szerezte a 30. hazai gólt is (40. perc 30-21). Ahogy nőtt a különbség, Davis úgy adott lehetőséget a veszprémi fiataloknak is. Ilic és Palasics is a mai napon debütált az idei szezonban. Ilic remek gólt szerzett, amivel először nőtt 10 gólra a különbség. Blagotinsek volt megállíthatatlan kihasználva fizikai előnyét sorban lőtte a gólokat. A kapuban Palasics is szállított pár bravúrt és hazai alakulat a 40. gólját is meglőtte Dörnyei révén. A gólgazdag mérkőzést végül könnyedén nyerte meg a Veszprém.

Mérkőzéstükör
David Davis: Sajnálom, hogy ilyen időket élünk, és a Ferencváros a második csapatával kényszerült ma pályára lépni. Jó szezont futnak, ezért is szomorú ez. A csapattal elégedett vagyok, ahogyan a második csapatunkból feljátszó fiatalokkal is. A mellettem ülő Ilic Zoran is mindent megtett, hogy segítse a csapatot.
Ilic Zoran: Gratulálok a Fradinak, jó meccset tudtunk játszani, Köszönöm a mesternek, hogy sok fiatal játékos kapott ma lehetőséget. Minden jót kívánok a Fradinak.
Kiss György: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez és a sportszerű hozzáálláshoz. A csapat 90%-ban fiatalokból állt. Új jöttünk, hogy szeretnénk helyt állni, ez sikerült is, emelt fejjel távozunk. Összesen 30 gólt lőttünk, ha a kapusteljesítményünk egy picit jobb, talán szorosabb is lehetett volna.
Ónodi Jánoskúti Máté: Gratulálok a Veszprémnek. Jó felkészülés volt a mai mérkőzés a hétvégére. Felszabadult játékkal készültünk, véleményem szerint ez sikerült és sikerült egy jó mérkőzést játszanunk.

Telekom Veszprém – Ferencvárosi TC 42:30 (22:15)

Telekom Veszprém: Cupara, Palasics – Manaskov 4, Yahia 3, Tönnesen 1, Nilsson 1, Markussen 4, Ligetvári 1, Strlek 5 (2), Blagotinsek 6, Shishkarev 6, Mahé 3, Dörnyei 4, Lukács, Ilic 3, Lékai 1
 
Ferencvárosi TC: Bódy – Turák, Nagy 6, Ónodi Jánoskúti 5 (3), Imre 3, Parzer 1, Ludmán 2, Karai 3, Prainer 7, Szabados 3
 
Hétméteresek: 2/2 ill. 4/3
Kiállítások: 8 perc ill. 2 perc

Képgaléria