A Veszprém már a nyolcaddöntő első meccsén eldöntötte a továbbjutást

A Telekom Veszprém 41-27-re győzött az északmacedón Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, csütörtökön.

A Telekom Veszprém remekül kezdte a Vardar elleni EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőt Szkopjéban. Rodrigo Corralesnek nehezen tudtak gólt lőni a hazaiak, 10 perc alatt mindössze hármat sikerült csak. Támadásban néhány hibát leszámítva jól szerepeltek az „Építők”, sok volt a tiszta ziccer. A 13. percben 4:7 volt az állás. A Vardar a játék egyik elemében sem tudott kitűnni, Alushevski már a 16. percben időt kért. A félidő második fele Omar Yahiaról szólt, meglőtte 200. veszprémi gólját, majd még utána gyorsan hármat. A 25. percben már 7:15-re vezetett a Veszprém, két perccel később már 10 volt közte. A szünetben magabiztosan vezetett a Veszprém 11:21-re.


Fotó: HC Vardar

A második játékrész első 10 percében nem változott a játék képe. A Vardar kétségbeesetten próbált támadni, de támadójátékuk ötlettelenségbe fulladt. A Veszprém ennek pont az ellentétét csinálta; növelte előnyét szép támadások után. Ahogyan haladtunk az időben, úgy nőtt a veszprémi előny, az 53. percben 21:37-re vezetett. A hazaiak hiába próbálkoztak, ma osztálykülönbség volt a felek között. Az „Építők” féllábbal már a negyeddöntőben érezheti magát, magabiztos játékkal simán verték meg a macedón bajnokot. A végeredmény: Vardar – Veszprém 27:41

Mérkőzéstükör
David Davis: A lehető legjobban felkészültünk a mai találkozóra. Optimista voltam, de mégis teljesen más meccset vártam. Elégedett vagyok a csapattal, mindenki komolyan vette a dolgát. Jól kezdtünk, és nem fogyott el ez a kezdeti lendület. Gratulálok a csapatomnak, nem csak ehhez a mérkőzéshez, hanem az egész héthez, kiválóan dolgoztak. Szeretnénk elérni a Final4-t, így minden további összecsapáson így szeretnénk játszani.
Dejan Manaskov: Ahogyan a mester is mondta, nem erre számítottunk ma. Sokkal jobbak voltunk összességében, mind a hatvan percben. Jó volt a védelmünk, így volt lehetőségünk lerohanás gólokat lőni. Szeretnénk gratulálni a csapattársaimnak, mert ez egy hatalmas lépés a céljaink felé.
Stevche Alushovski: Szeretnék gratulálni a Veszprémnek. Még van egy összecsapás előttünk. A meccsről: nem kezdtünk jól, és az ellenfél hamar elhúzott, sorban lőtte a gólokat. Ez egy óriási vereség számunkra, és mindenkinek csalódás. Ki kell elemeznünk a találkozót, hogy a visszavágón sokkal jobban játszhassunk.
Josip Vekic: Rosszul kezdtünk, ahogyan a mester is említette. Buta hibákat vétettünk, amiből a Veszprém rengeteg gólt lőtt. Innen nehéz volt visszajönni. Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez.

HC Vardar 1961 – Telekom Veszprém 27:41 (11:21)
 
HC Vardar 1961: Ristovski, Cantegrel – Sevaljevic, Walczak 3, Jagurinovski, Stoilov 3, Dimitrioski 1, Georgievski 3, Dissinger 1, Jotic 4, Kalarash 2, Gadza 1, Cupic 8 (2), Taleski, Dibirov 1, Vekic
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 4, Yahia 7, Moraes 3, Tonnesen 3, Nilsson 2, Markussen 2, Ligetvári, Marguc 8 (6), Strlek 1, Blagotinsek, Shishkarev 2, Nenadic 3, Lékai 2, Borozan 3
 
Hétméteresek: 3/2 ill. 6/6
Kiállítások: 4 perc ill. 8 perc