Legyőzte a Kecskemétet, a bronzért küzdhet a Veszprém!

A négy gólt szerző Tatai József vezetésével magabiztosan nyert a vendég Kecskemét ellen a Balaton Bútor FC Veszprém, amely pályaelőnnyel kezdheti a futsal NB I három nyert meccsig tartó bronzpárharcát.

Sorsdöntő ütközetre készült a veszprémi futsalcsapat az NB I felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában. Az ötcsapatos mezőnyben a hat megszerzett pontjával negyedik helyén álló bakonyiak ugyanis az ötpontos Kecskemétet fogadták, vagyis mindenképpen pontot kellett szerezniük ahhoz, hogy harcba szállhassanak a Debrecen elleni bronzpárbajban.

Jó hír, hogy a Berettyóújfalu elleni találkozón bokasérülést szenvedő Pál Patrik, illetve a derékproblémákkal küszködő Sásdi Bálint is bekerült a meccskeretbe. A vendégek ukrán légiósa, Vladiszlav Serban viszont hiányzott.

IMG_1065

Óriási elánnal, bizonyítási vágytól fűtve kezdett a házigazda. Rutai az első percben háromszor is hatalmas helyzetbe került, de Rigó mindegyik kísérletét hatástalanította. A 4. percben Pál is játékra jelentkezett, aki hatalmas bombát eresztett el, de Rigó ezt is kiütötte. Az első igazán nagy vendég lehetőség Risztics nevéhez fűződött, aki a kapufát találta el.

Nem sokkal később ismét feljegyezhettük a szerb légiós nevét, aki a hatoson belül kezezett. Rutai állt a hatméteres vonal elé, s zúdította védhetetlenül a hálóba a büntetőt (1-0). A Veszprém továbbra is nagy nyomás alá helyezte ellenfelét, ami eredményre is vezetett: egy perccel később Tatai duplázta meg együttese előnyét (2-0).

Gyorsan reagáltak az alföldiek: Tatai eladott labdájára Mánya csapott le, s lőtt a hálóba. Egy pillanatra sem lehetett hátradőlni. Még mindig csak a játékrész felénél jártunk, amikor Simics átadásból Récsei egyenlített (2-2).

IMG_1133

A vendégek a folytatásban is veszélyesen rohamoztak, a szünethez közeledve Spandler kétszer is bravúrral védett. A 18. percben aztán kiváló ütemű labdaszerzést követően Tatai vezethette egy az egyben Rigóra a játékszert. A góllövőlista éllovasa elsőre a kapufát találta el, a kipattanót azonban bevágta (3-2).

Az utolsó percben Montero duplázhatta volna csapata fórját, de a spanyol légiós nagy helyzetben a kapu fölé emelt.

Vendég lehetőséggel kezdődött a második felvonás: tizenhat másodperccel a kezdő sípszó után Risztics lőtt a kapu mellé.

IMG_1100

A folytatásban elsősorban a küzdelem dominált. A Koós-csapat hajtott az egyenlítésért, vendéglátója pedig taktikusan, fegyelmezetten őrizte előnyét.

A 29. minutumban Bencsik Ádám szerzett harcosan labdát a kecskeméti hatoson belül, aztán Tatai elé tálalt, aki kapásból a léc alá bombázott. S ezzel még nem volt vége. Pál ugyanis a saját térfelén igyekezett szerelni, a lábáról pedig a kecskeméti gólvonal mögé pattant a játékszer (5-2).

Azonnal átállt öt a négy elleni játékra a rivális, de a mieink hősiesen védekeztek. Néggyel a vége előtt pedig el is dőlt a három pont sorsa, miután a negyedik gólját szerző Tatai a saját térfeléről az üres vendég kapuba ívelt (6-2).

IMG_1140

A hírös városiak ekkor sem adták fel, valóságos tűzijátékot rendeztek Spandler portája előtt, ám a kapus kiválóan állta a sarat. Klacsák révén azonban végül összejött a szépítés a vendégeknek (6-3). Az i-re Montero tehette volna fel a pontot, aki előbb az üres kapu mellé lőtt, majd a kapufát találta el.

Mindez persze már nem osztott-szorzott. A Veszprém ellentmondást nem tűrve gyűjtötte be a három pontot, így megszerezte a rájátszás harmadik helyét, vagyis pályaelőnnyel kezdheti a DEAC elleni három nyert meccsig tartó bronzpárharcot.

IMG_1194

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Úgy gondolom, hogy már a mérkőzés elején eldöntöttük a három pont sorsát. Igaz, 2-0 után egy picit kiengedtünk, de a fiúk átérezték a mérkőzés súlyát, s mindent megtettek a győzelemért. Egész héten nagyszerűen dolgoztak a srácok, akik maradéktalanul betartották a taktikai utasításaimat. A mérkőzés minden elemében felülmúltuk a Kecskemétet, megérdemlten szállhatunk harcba a bronzéremért.

Koós Károly: – Az előre játékunk rendben volt, viszont a saját térfelünkön ki nem kényszírtett hibákat vétettünk, amiket azonnal megbüntetett a vendéglátónk. Rossz döntéseket hoztunk a labdakihozataloknál, szűk területen erőltettük a játékot, keveset forgattuk a labdát. Most még fájó a verség, de azt gondolom, hogy szép idényt zárunk. Sok sikert a Veszprémnek a bronzpárbajban!

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 10. (utolsó) forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém - SG Kecskemét Futsal 6-3 (3-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Kubicsek (Vass, Héra)
Veszprém: Spandler – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á.
Csere: Klcsó, Sásdi (kapusok), Pál, Fridrich, Komáromi, Montero, Ábrahám, Fellembek, Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Kecskemét: Rigó – Klacsák, Mánya, Sallai, Kulcsár
Csere: Tombácz (kapus), Csákó, Móra, Gavrilovics, Risztics, Simics, Kovács Á., Récsei
Vezetőedző: Koós Károly
Gólszerzők: Rutai (6. – büntetőből), Tatai (7., 18., 29., 36.), Pál (30.), ill. Mánya (8.), Récsei (11.), Klacsák (37.)

Képgaléria