Gulyás István: egy kicsit örülünk is egymásnak

Gulyás István szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön kezdődött és vasárnapig tartó összetartása azt a célt szolgálja, hogy kicsit ráhangolódjanak a keretre váró feladatokra.

A szakember az M4 Sportnak kifejtette: a válogatottnál számításba vett játékosok már régen látták egymást és dolgozhattak közösen, most viszont egy kicsit előbb van lehetőségük találkozni, minthogy társházigazdaként megkezdenék a közvetlen felkészülést a januári, magyar-szlovák rendezésű Európa-bajnokságra.

"Kicsit felelevenítjük a dolgainkat, egy kicsit foglalkozunk a védekezéssel, meg egy kicsit örülünk is egymásnak, mert tényleg régen találkoztunk. Ez a fő célja az összetartásnak" - nyilatkozta a szakember. Hozzátette, este a technika segítségével kapcsolatot tudnak teremteni a külföldön játszó kerettagokkal, illetve a szakmai stáb azon tagjaival, akik most nem tudnak velük lenni.

A konkrét szakmai programot illetően hangsúlyozta: három labdás és egy kondiedzésre kerül sor a négy nap alatt, valamint szombat délután a BOK-csarnokban részt vesznek A Kézilabdázás Napján.

A részben magyar rendezésű kontinensbajnoksággal kapcsolatban kiemelte, hivatalosan még nem nagyon beszélnek róla, de meglátása szerint ahogy időben közelednek hozzá, egyre többször szolgáltat majd témát.


Fotó: MKSZ

"A játékosoknál egyre több a promóciós tevékenység, megjelenés, nyilatkozat, azt gondolom, most még inkább ez hozza közelebb őket az Eb-hez. Szerintem ez majd decembertől élesedik be igazán" - mondta.

Gulyás István a napokban 19 fős kerettel készül, ezúttal a külföldön szereplő játékosok nem kaptak meghívót, miként sérülés miatt Hornyák Péter sem. A válogatott ezt követően november 1-jén találkozik újra, november 5-én 17.15-től pedig Bosznia-Hercegovina ellen játszik felkészülési mérkőzést hazai pályán.

A 24 csapatos Eb-n január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe.

Az egyik középdöntő-csoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét a magyar fővárosban rendezik.