Megvan a női kéziválogatott kerete a vb-felkészülésre

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 21 fős keretét a decemberi, spanyolországi világbajnokságot megelőző felkészülési időszakra.

A szakvezető szerdán a magyar szövetség honlapján elmondta, hogy a 21 játékos közül 18-an utaznak majd a Franciaország elleni felkészülési mérkőzésekre és a világbajnokságra.

"Az eddigi két összetartás alapján a listán szereplő játékosokban gondolkozunk, Albek Annával pedig hosszú távon szeretnénk számolni, így a jobbátlövők között negyedikként ő is szerepel a névsorban" - tette hozzá.

A keret november 22-én találkozik legközelebb, majd 26-án és 28-án Párizsban az olimpiai bajnok Franciaország ellen játszik felkészülési mérkőzéseket.


MTI/Kovács Tamás

Az idei lesz a 25. női világbajnokság - és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott -, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 1-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont. Az olimpiai hetedik helyezett magyarok 2-án Szlovákiával, 4-én Csehországgal, 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában. Mindhárom meccs 20.30-kor kezdődik.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol négy darab hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.

A magyar női válogatott 21 fős kerete:
kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szikora Melinda (Bietigheim, német)
jobbszélsők: Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr), Töpfner Alexandra (Alba Fehérvár)
jobbátlövők: Albek Anna (Metzingen, német), Klujber Katrin (Ferencváros), Planéta Szimonetta (Debrecen), Tomori Zsuzsanna (Vipers Kristiansand, norvég)
irányítók: Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár), Vámos Petra (Debrecen)
beállók: Bordás Réka (Debrecen), Szabó Laura (MTK), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők: Háfra Noémi (Győr), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (Ferencváros)
balszélsők: Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr)