Új tornászgyakorló csarnokot adtak át Veszprémben

Új tornászgyakorló csarnokot adtak át Veszprémben, amely a Veszprémi Torna Club tornász és gumiasztal szakágában sportoló fiatalok felkészülését szolgálja - közölte szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Ovádi Péter elmondta, hogy az 1,2 milliárd forintból megvalósuló csarnokban 230 diák vesz részt az edzéseken.

Kiemelte: Veszprémben különösen nagy hangsúlyt fektettek a Modern Városok Program fejlesztései közül a sportlétesítmények megvalósítására.


Marosvölgyi Tamás, Ovádi Péter, Berki Krisztián, Porga Gyula és Dr. Magyar Zoltán

Botos Gyöngyvér, a Miniszterelnökség települési fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: Veszprém tudott élni a Modern Városok Program adta lehetőségekkel, hiszen számos összetett fejlesztés valósult meg. Mint mondta, 4 ezer milliárd forintot költ erre a programra a kormányzat, melynek a fele már a városoknál van.

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke úgy fogalmazott, Veszprémben az új létesítmény révén minden lehetőség adott, hogy egy fiatal bajnokká váljon.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) az összefogás jelentőségét emelte ki a tornacsarnok megvalósulása kapcsán. Kiemelte, a városban generációk óta mindenki hozzátett valamit a tornasport gyarapításához.

Berki Krisztián olimpiai bajnok elmondta, hogy a gyermekek sport iránti szeretetét a szülői útmutatás mellett a sportlétesítmény felszereltsége is befolyásolja, ezért fontos az optimális körülmények megteremtése.


Fotók: Kovács Bálint

Az épület földszintjén több mint 800 négyzetméteres gyakorlóteret, öltözőt, szertárat, büfét és előcsarnokot alakítottak ki. Az emeleten galéria, társalgósarok, öltöző kapott helyet.