Az első félidő döntött

A második játékrészben már helyenként jól játszó veszprémi csapat az első félidőben bekapott három góllal kapott ki a Pécstől hazai pályán.

Az NB2 Nyugati csoportjának 15. záró fordulójában a 14. helyezett Veszprém FC a bajnoki cím egyik esélyesét, a volt NB1-es játékosok sorát felvonultató Pécsi MFC gárdáját fogadta. Az összecsapást olyan szemmel is lehetett nézni, hogy a mezőny legnagyobb költségvetésű csapata játszott a legkisebb költségvetésű gárdával.

Rosszul kezdődött a mérkőzés a hazaiak számára, hiszen már a 2. percben vezetést szerzett a Pécs. Lovrencsics jobboldali beadása után Gyánó senkitől sem zavartatva talált a veszprémi kapuba (0-1). Még fel sem ocsúdhattak a veszprémiek, máris jött a második vendég gól. Egy baloldali beadás után Gyánó fejjel talált be Kiss kapujába (0-2). A 27. percben Gyánó megszerezte a harmadik találatát is: Lovrencsics adta be a labdát, Gyánó jó ütemben érkezett és a rövid felső sarokba helyezett (0-3). A félidő hátralévő részében is a vendégek veszélyeztettek többet, a bakonyiak nem jutottak el nagyobb helyzetig.

A szünetben Kalcsó és Babik érkezett a veszprémi csapatba, ami új színt hozott a támadójátékba. A VFC több helyzetet is kialakított a második játékrészben, de sajnos egyet sem sikerült kihasználnia, Babik csak kapufáig jutott. A 3:0-s hátrány ellenére az egész második félidőben kitartóan buzdította a csapatot a VFC szurkolói csoportja, a Queen's City Ultras, akikre az egész őszi szezonban lehetett számítani.

Veszprém FC - Pécsi MFC 0:3 (0:3)

Veszprém, 400 néző. Vezette: Vad II István (Király, Huszár)

Veszprém: Kiss G. – Grósz, Pálfi, Fehér, Leitold – Boromissza, Szöllőskei (Babik, 46.), Lang, Finta (Kalcsó, a szünetben) – Tatai, Karakai (Nagy K., 73.). Vezetőedző: Orbán Tamás

Pécs: Dibusz – Nagy J., Stark, Todorovics (Horváth A.,, 61.), Törtei – Lovrencsics, Lantos, Pintér, Nagy O. (Kvekveskiri, 81.), Wittrédi (Schultz, 57.) – Gyánó. Vezetőedző: Kiss László

Gólszerzők: Gyánó (0–1) a 2., Gyánó (0–2) a 6., Gyánó (0–3) a 27. percben