A Ferencváros öt góllal megnyerte a Győr elleni rangadót

A címvédő Ferencváros házigazdaként 29-24-re legyőzte a Győri Audi ETO KC csapatát a női kézilabda NB I csütörtöki rangadóján.

Mivel november közepén az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes győriek 25-20-re nyertek, a versenykiírás értelmében a szezon végén pontegyenlőség esetén az összgólkülönbség dönti majd el az aranyérem sorsát a két együttes között. Az ETO-nak még kettő, az FTC-nek viszont öt mérkőzése van hátra.

Tavaly május elején az FTC házigazdaként 31-22-re legyőzte legnagyobb hazai riválisát, ezzel gyakorlatilag megszerezte a bajnoki címet. A győriek tíz nappal később a Magyar Kupa-elődöntőben visszavágtak, pedig hazai pályán 25-20-ra nyertek a fővárosiak ellen.

A csütörtöki rangadó a tervezettnél húsz perccel később kezdődött, mert a vendégcsapat az autópályán történt balesetek és torlódások miatt csak jelentős késéssel, 17.30-ra érkezett meg a Népligetbe. Az FTC keretéből Bíró Blanka, Kovacsics Anikó, Hársfalvi Júlia és Julia Behnke, a győriektől Laura Glauser, Lukács Viktória és Jelena Despotovic hiányzott.


Fotó: fradi.hu

Eleinte sokkal többet hibáztak a vendégek, így a tizedik percben már 7-2-es hátrányban voltak, ekkor Ambros Martín vezetőedző időt kért. A bravúros labdaszerzéseket bemutató címvédő öt perc alatt 6-0-s sorozatot produkált, játékosai a folytatásban is rendkívül elszántan kézilabdáztak, és taktikusan, hatékonyan védekeztek. A szabálytalanságok és a vitatható játékvezetői ítéletek miatt egyre feszültebb hangulatú utolsó tíz percben az ETO fokozatosan felzárkózott, a szünetben már csak egy találat volt a hátránya. Másfél perccel az első félidő vége előtt a két vezetőedző összeszólalkozott a pálya szélén, tettlegességre csak azért nem került sor, mert idejében szétválasztották Elek Gábort és Ambros Martínt, akik 2016-ban együtt irányították a magyar válogatottat.

A szünet után a Győr előbb egyenlített, majd két góllal ellépett. Elek Gábor időkérése után csapata ismét lendületbe került, és Klujber Katrin vezérletével nyolc perc alatt egy 4-0-s szériával visszavette a vezetést. Az FTC visszarendeződése továbbra is jól működött, pontatlan lövéseit kihasználva azonban ellenfele az 53. percben megint fordított. Erre a házigazdák egy hármas gólsorozattal reagáltak (25-23), a hajrában magabiztos játékkal tovább növelték a különbséget, a végeredményt pedig egy időn túli büntetővel állították be.

A Ferencváros védekezését dicséri, hogy 52 lövése volt az egész meccsen, az ETO-nak viszont csak 44.

Klujber kilenc, Emily Bölk és Angela Malestein hét-hét góllal, Janurik Kinga 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Stine Oftedal és Veronica Kristiansen öt-öt góllal, Amandine Leynaud 11 védéssel zárt.

Eredmény:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 29-24 (14-13)
lövések/gólok: 52/29, illetve 44/24
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 4/3
kiállítások: 4, illetve 8 perc