Nagyarányú vereség a TF otthonában

Jelentős hátrányba került a hetedik helyért folyó párharcban a Veszprém Kosárlabda Klub.

Glogovac és Birkás öt-öt pontjával nyitott a Veszprém, ezzel tartva a lépést a hazaiakkal, akiknél főleg Peringer volt elemében (5. perc: 14:12). A kis előny továbbra is a TF-nél volt, Tichov és Simon távolról is pontosan célzottt, ám Szeifert és Birkás kosaraival tartotta a lépést a bakonyi együttes. Korompai triplájával, valamint Oroszi és Tóth dupláival már kilencre nőtt a fővárosiak előnye, amely a negyed hátralévő részében csak egy ponttal csökkent (10. perc: 30:22).

Jobban kezdte a második etapot a Tehetséges Fiatalak csapata, tíz pont fölé növelve az előnyt, ám Glogovac és Füzi pontjaival zárkózni próbált a Veszprém. Oroszi megállította volna a közeledést egy hármassal, ám Glogovac és Szeifert is szerzett egy-egy triplát. Ekkor időt kért a TF (13. perc: 38:34). A megbeszélésnek meglett az eredménye, egy szép támadás után Szántó talált be közelről, viszont Glogovac remek egyéni akciója is két pontot ért. A Veszprém védekezése feljavult, míg elől Glogovacra nem volt ellenszer. Több lehetősége is volt az egyenlítésre a piros-szürkéknek, ám mégis Tichov növelte inkább a különbséget. Erre viszont már jött kosár a túloldalon, Birkás talált be. A félidő utolsó két percében feljavultak a TF dobásai, aminek köszönhetően gyorsan tízpontos előnyt alakítottak ki, amiből csak nyolc maradt a nagyszünetre, ugyanis a dudaszó pillanatában Glogovac szép kosarat szerzett (20. perc: 60:52).


Fotó: archív

Tichov hármasával indult a harmadik tíz perc, de Glogovac is betalált, ezzel már huszonöt pontnál állt a Veszprém magasembere. Közelednie azonban nem sikerült a vendégeknek, mivel remekül dobtak a hazaiak, és a Veszprém védekezése sem működött megfelelően, így időt kért Lukajic mester (25. perc: 75:60). Glogovac négy pontot szerzett, de Tóth is betalált a támadóidő lejárta előtt, majd Nagy középtávolija is pontos volt. Birkás két majd Szeifert három pontja tízpontosra korrigálta a különbséget, de ez a távolság nem maradt sokáig a veszprémi védekezés sorozatos hibáit követően. A negyed utolsó percébe érve Szántó két kosara már huszonkétpontos előnyt jelentett a TF-nek (30. perc: 91:69).

Az ex-veszprémi Szűcs triplája volt a záró felvonás első kosara, amit Dancsecs duplája követett. A hazaiak továbbra is jobban játszottak a sérülései miatt szinte egész meccsen hat fős rotációval játszani kényszerülő és egyre jobban elfáradó Veszprém ellen. Nagy triplájával átlépte a száz pontot a TF, majd Szűcs is dobott egy újabb kintit, Nagy pedig egy kettest (35. perc: 106:75). Dancsecs hármasa után Osztoics is lehetőséget kapott - a már korábban beálló Végh mellett - a vendégoldalon. A vége magabiztos TF-győzelem lett, folytatás pénteken 18:30-tól Veszprémben (40. perc: 115:85).

Nyilatkozatok

Mónus Péter, a Veszprém másodedzője: A TF játszotta a saját játékát: futott és rohant. A második félidőre elfáradtunk, de a védekezésünk végig hagyott kívánni valót maga után. Készülünk a pénteki második mérkőzésre.

Beák Gábor, a TF vezetőedzője: A Veszprém hiányzói miatt esélyesnek számítottunk, de az első félidőben döcögött a játékunk. A dobásaink jók voltak, de a védekezésben olyan hibákat követtünk el, mint amiket korábban is. Jó így hazai pályán befejezni a szezont, és nyilván ekkora előnyben kényelmesen várhatjuk a pénteki visszavágót.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, rájátszás, 7-8. helyért, 1. mérkőzés
TF-BP – Veszprém Kosárlabda Klub 115:85 (30:24, 30:28, 31:17, 24:16)
Budapest, Sport11 Sportcentrum
Játékvezetők: Hervay Tibor, Kapusi Gábor és Gruber Nikolett Lilla

TF: Oroszi 14/9, Szántó 10, Tichov 21/9, Peringer 13, Simon 6/6. Cserék: Szűcs 11/9, Gémes 6/6, Korompai 9/9, Magda 2, Béres, Nagy 17/6, Tóth 6. Edző: Beák Gábor

Veszprém: Füzi 12/6, Dancsecs 16/3, Glogovac 31/6, Szeifert 12/6, Birkás 14/6. Cserék: Végh, Osztoics. Edző: Zeljko Lukajic