A TV sem borította a papírformát

Az első tíz perc rövidzárlata miatt futhatott az eredmény után az egész meccsen a VBKC, és nem sikerült meglepetést okoznia a Debrecen ellen. Láthatóan bizonyítani akartak a Barabás-lányok az egész országnak, de a rutinos vendégek elvitték a számukra kötelező két pontot.

A Sportklub kamerái előtt és a hazai szurkolótábor biztatása mellett fogadta a bajnokság második helyezettjét a Veszprém Barabás KC. A kezdődobást a Barátok közt c. népszerű sorozat veszprémi születésű szereplője, Kiss Ramóna végezte el.

Veszeli Judit góljával indult a találkozó, ekkor még senki nem gondolta, hogy zsinórban hét debreceni találat fog következni. A vendég oldalon Bulath Anita és Csáky Viktória duplázott, a hazaiak nem tudtak gólhelyzetet kialakítani, Gyurka János pedig 1:5-nél kért időt a 9. percben. A veszprémi gólcsendet 1:7-nél Veszeli Judit törte meg, és megkezdte a felzárkózást a veszprémi csapat. Gerstmár és Ábrahám góljaival feljött háromra a Barabás (5:8), de a sok technikai hiba miatt nem sikerült közelebb férkőzni.

Két vendég gólt követően jól tudott kivédekezni egy emberhátrányt a VBKC, ami a hazai oldalon újabb erőt, a vendégeknél tanácstalanságot okozott. A Debrecen is – tőle ritkán látható módon – rengeteget hibázott, de a veszprémiek nem tudták kihasználni a lehetőséget, továbbra sem volt lendületes a játékuk, a debreceni kapuban Triffa Ágnes remekül védett. A vendégek 6:10-nél kértek időt, majd lőttek egy gólt, ezt követően emberelőnyben sikerült a hazaiaknak ismét felzárkózni. Veszeli és Mehlmann góljaival újra három volt a differencia (8:11), a szünetre pedig négygólos vendég előnnyel vonulhattak a csapatok. (10:14)

A második játékrészben nem változott sokat a játék képe, a veszprémiek küzdöttek az egyenlítésért, a debreceniek pedig rutinosan tartották az előnyüket. Az első negyedórában jelentősen nem változott a differencia, 3-5 gól volt a két csapat között a különbség. Fökdes Viktória góljával 13:16-nál újra közel került a vendégekhez a VBKC, Sopronyi Anett és Mörtel Renáta gondoskodott róla, hogy ne kerüljön veszélybe debreceni vezetés. Bulath Anita találatával emberelőnyben sikerült hatra növelnie a differenciát a vendég csapatnak, Gyurka János azonnal időt kért. (16:22)

A folytatásban felváltva estek a gólok, a hazai oldalon Emberovics Míra két perc alatt duplázott, de a veszprémi találatokra mindig jött a vendég válasz, így nem sikerült csökkenteni a hátrányt. (18:23) Az ötgólos különbséget a sok technikai hibának is köszönhetően nem sikerült átlépni, végül hét góllal nyert a Debrecen. (22:29)

Mérkőzéstükör

- Közepes játékkal sikerült megnyernünk a mérkőzést, leginkább a játék sebességében láttam kivetnivalót. A sok hiba ellenére tudatos elemeket is felfedeztem a játékunkban, védekezésünkkel elégedett lehetek, az egész mérkőzésen jól működött. Az alapszakaszban a második hely megszerzése a célunk, majd magyar bajnoki döntőt akarunk játszani – mondta Körstner Vilmos, a DVSC vezetőedzője. (Foto: dvsckezilabda.hu)

- Ezzel az elánnal az előző meccset pozitív eredménnyel zártuk volna, de minden mérkőzés más. Nem adhatunk ekkora előnyt egy ilyen kaliberű csapatnak, 1:7-tel nyitottunk, bent maradtunk az öltözőben. A támadójátékunk nem az volt, amit megbeszéltünk, és nem sikerült a gyors visszarendeződés sem, így könnyű gólokat kaptunk. A védekezésünk nem volt rossz, a helyzetkihasználással voltak problémáink, indításból sem tudtuk a ziccereinket belőni. Az ellenfél jól tudta szervezni a támadásokat, a kapuban Triffa jól védett, a BL-nek köszönhetően magas töltöttségi szinttel játszott a Debrecen. A 2. félidőben is rosszul kezdtük, sokat hibáztunk, lerohanásokból kaptunk gólokat, majd újra felálltunk, feljöttünk háromra, de kijött rajtunk a pszichés teher, és újra 5 gólra nőtt a különbség, amit a végjátékban már nem tudtunk ledolgozni. A küzdőképességünk jó volt, de a támadások befejezésében és lábmunkában alulmaradtunk, volt pár kiemelkedő tevékenység és jó támadásvezetésünk is. Összességében ha ebből a mérkőzésből tudunk építkezni, akkor a velünk hasonló képességű csapatok ellen jobb teljesítményre leszünk képesek – értékelt Gyurka János, a VBKC mestere.

Veszprém Barabás KC - DVSC-KORVEX 22:29 (10:14)

Veszprém: Király Annamária – Földes Kata, Mehlmann Ibolya 2, Gerstmár Renáta 2, Ábrahám Szilvia 2, Veszeli Judit 5, Koroknai Viktória, csere: Lengyel Edit, Hoffmann Kitti (kapusok) Farkas Veronika 1, Sterbik Andrea 1, Emberovics Míra 5, Földes Viktória 4/1, Takács Bianka
Edző: Gyurka János

Debrecen: Triffa Ágnes – Juhász Gabriella 3, Csáky Viktóra 2, Hornyák Dóra 2, Borbás Rita, Szabó Valéria 2, Bulath Anita 5, csere: Karalyos Orsolya, Sopronyi Anett 2, Bogdanovics Annamária 1, Slakta Petra, Bognár Barbara 2, Kiss Éva, Dakos Noémi, Kazai Anita 5, Mörtel Renáta 5/3
Edző: Köstner Vilmos

Kiállítások: 10 perc illetve 6 perc
Hétméteresek: 2/1 illetve 3/3