Kenesei gólja döntött

Felkészülési mérkőzéshez képest feszült hangulatú találkozón egy góllal nyert az első osztályban szereplő Szombathelyi Haladás a Veszprém FC otthonában.

Az első játékrészben nagy iram volt jellemző az összecsapásra, a Haladás végig uralta a játékot, de csak egy lesgólt jegyezhettünk fel a javukra. A szombathelyiek már a hazaiak térfelén letámadtak, így a VFC csak nehezen tudta kihozni a labdát, így a passzokba sokszor hiba csúszott. A bakonyiak védelme azonban remekül működött, középen és széleken is jól zárták a területeket a vendégek támadói elől. A szünetben mindkét mester több cserére szánta el magát.

A második félidő egy Varga Tamás bravúrral keződött, egy sarokra tartó lövést kellett hárítania a VFC kapusának. A szögletből egy hazai játékoson megpattant a labda, ami a léc alá tartott, de Vargának ezt is sikerült kitolnia. Az ellentámadásból Boromisza lépett ki, aki Szőllőskei elé tálalt, de lövése elkerülte Rózsa kapuját. A mérkőzést végül Kenesei Krisztián döntötte el, aki a bal oldalon kapott egy labdát, majd 13 méterről ballal kilőtte a hosszút. A második játékrészben több tetszetős tamadást is vezetett mindkét együttes.

A Veszprém FC legközelebb február 3-án, csütörtökön 13 órától lép pályára Pápán, a Lombard Pápa második együttese ellen.

Veszprém FC - Szombathelyi Haladás 0:1 (0:1)

Veszprém FC: Varga (Kiss), Fehér (Leitold), Hegedűs, Lang, Finta, Grósz (Kovács), Molnár (Boromisza), Garai (Tatai), Zsömlye (Szőllőskei), Hevesi-Tóth (Czvetkó), Alex (Babik). Vezetőedző: Vágó Attila

Haladás: 1. félidő: Rózsa – Schimmer, Nagy II G., Korolovszky, Halmosi – Nagy I G., Irhás, Simon Á., Sipos N. – Oross, Kenesei K. 2. félidő: Rózsa (Mursits, 55.) – Csontos, Nagy II G., Korolovszky, Halmosi (Devecseri, 56.) – Nagy I G., Lattenstein, Iszlai, Sipos N. – Kenesei K., Irhás.

Gólszerző: Kenesei K.

 galeria_62

Képgaléria