Újabb nehéz csata következik

A jó formában lévő Békéscsabát fogadja a Veszprém Barabás KC, de az Újbuda elleni győzelem és az Érden kiharcolt döntetlen erőt adhat a mieinknek.

Az MKB Veszprém szombati, TV-s mérkőzése miatt a megszokottól eltérően, vasárnap rendezik a Veszprém Barabás KC soron következő bajnoki találkozóját, a vendég a dobogóért harcoló Békéscsaba gárdája.

Az utóbbi hetekben jó formát mutattak a vendégek, hazai pályán magabiztosan győztek az Érd ellen (35-26), és szoros mérkőzést tudtak játszani Debrecenben is, ahol végül 30-25-re kaptak ki.

A folyamatos sérülések és betegségek ellenére javult a veszprémiek teljesítménye is. Múlt héten hazai pályán ha nem is jó játékkal, de hozták a kötelezőt az Újbuda ellen, egy héttel korábban viszont a sírból hoztak vissza egy pontot Érden, ami mindenképpen mutatja a csapat tartását. A Békéscsaba egy újabb nagy falat, de nem legyőzhetetlen. A vendégek a találkozó esélyesei, de ha felveszik a Barabás-lányok a kellő aggresszivitást, és nem engedik el a találkozó első felében a csabaiakat, akkor lehet esély a meglepetésre. 

Az érdi mérkőzésből kell meríteni

- Az Újbuda elleni mérkőzés nem mutatott valós tükröt a játékunkról, Érden viszont fel tudtunk nőni a feladathoz. Az első félidőben nyújtott teljesítményünk lesz a mérce, abból a kell merítenünk. Nem lesz egyszerű mérkőzés, a Békéscsaba nagyon magára talált, nekünk öntudatos, aggresszív kézilabdát kell játszanunk, minden játékos maximális teljesítményére lesz szükség. Több válogatott kézilabdázója van a Békéscsabának, és a többiek is jó képességű játékosok, szélen nagyon erősek, és a távoli átlövésekre is mindenképpen számítanunk kell. A hét második felében már teljes létszámban edzettünk, bízom benne, hogy a betegségből visszatérők részfeladatok megoldására mindenképpen alkalmasak lesznek. Bíztató, hogy az utóbbi hetekben Farkas Vera és Emberovic Míra magára talált, ha a többiek is fel tudnak nőni a feladathoz, és a kapuban is jó teljesítményt nyújtunk, akkor partiban tudunk lenni – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

 Veszprém Barabás KC - Békéscsabai ENK SE 02.06. (vasárnap) 18:00, Veszprém Aréna