Veszprémiek a veszprémiekről

Gulyás Péter, Garai Péter és Koszorús Katalin osztották meg véleményüket, érzéseiket az év pillanatairól, a szavazásról és a veszprémi közönségről.

Februárban jelent meg 2. Hajráveszprém.hu Szurkolói kalauz, köszönjük a pozitív visszajelzéseket, több olvasónk kérésének eleget téve megjelentetjük a tartalom egy részét cikkek formájában, valamint a napokban feltöltjük kép formátumban is az oldalakat.

A Hajráveszprém.hu 2009-ben bocsátotta először szavazásra az év legemlékezetesebb momentumit, majd 2010-ben a szerkesztőség úgy döntött, hogy egy közönségdíjat alapít, amit a szerkesztőség által kiválasztott 12 legemlékezetesebb pillanat közül, szavazás útján, az olvasók ítélhetnek oda az év három legnépszerűbb pillanatát produkáló sportklubnak. A győztesek egy különleges faoklevelet vehettek át a veszprémi sportévzárón, mely a jövőben a szurkolók szeretetének emlékéül szolgál.


Cseresznyés Péter, Koroknai Viktória és Dejan Peric

A harmadik helyért járó díjat a Veszprém Barabás KC csapatkapitánya, Koroknai Viktória vehette át, a kézilabdás lányok a KEK-győztes Buducnost Podgorica legyőzésével vívták ki az elismerést. A második legemlékezetesebb pillanat a Veszprém FC bajnokavatása lett, férfi labdarúgó csapatunk veretlenül nyerte meg az NBIII Bakony Csoportját. A ritka sikersorozat elismeréséül járó díjat Cseresznyés Péter, sportigazgató vette át. Az év legnépszerűbb pillanatát az MKB Veszprém KC produkálta a Montpellier HB legyőzésével, a teltház előtt lejátszott mérkőzésen kézis srácok 55 perces hátrányból felállva tudtak nyerni a francia bajnok ellen. A közönségdíj győztesének járó elismerést Dejan Peric, csapatkapitány vehette át. A díjátadás közben a színpad melletti vetítővásznon fotók segítségével elevenítették fel a legemlékezetesebb pillanatokat.

Megkértük a győztes csapatok egy-egy tősgyökeres veszprémi tagját, hogy osszák meg véleményüket, érzéseiket az év pillanatairól, a szavazásról és a veszprémi közönségről.

Gulyás Péter, az MKB Veszprém KC jobbszélsője: Nagyon jó ötletnek tartom, hogy a Hajráveszprém.hu elindította ezt a szavazást, mert így sok sportág tud versengeni a városban egymással az Év pillanata cím elnyerésért. Természetesen a közönségünknek köszönhetjük, hogy mi nyertünk, de biztosan nagyon sok szép pillanat volt Veszprém sportéletében a Montpellier elleni győzelmünkön kívül is. Nekem személy szerint óriási élmény volt, a Veszprém Arénában még nem volt ilyen meccs, amin az utolsó pillanatban tudtunk volna fordítani tétmeccsen. Egy fantasztikus közönség előtt játszottunk, nem lehet leírni, hogy mit érez ilyenkor az ember. Aznap este minden egymásra talált, a csapat, a közönség, a hangulat, ennek köszönhető a győzelmünk. Nekem a veszprémi közönség olyan, mint a családom, hiszen én itt nőttem fel. 

 Garai Péter, a Veszprém FC játékos-ügyvezetője: - Számunkra nagyon fontosak a szurkolók, úgy veszem észre, hogy az emberek mindennapi életében a sport egyre kevesebb szerepet játszik, pedig a sport arról szól, hogy akik űzik, és aki nézik, azok jól érezzék magukat. Az NBIII-ban szerzett bajnoki címünk egy óriási dolog volt az életünkben, ami a veszprémi labdarúgás egy nagy bravúrja is egyben, a sportágban elfoglalt helyzete miatt. Külön büszkeséggel tölt el, hogy ezt veszprémiekkel értük el, és ez határozta meg a filozófiánkat a jövőben is. A bajnokavatás volt számunkra a csúcspillanat, de amikor nyertünk Lipóton a nagy riválisunk ellen, akkor már úgy éreztük, hogy ezt csak mi ronthatjuk el. Veszprémi születésű vagyok, és úgy neveltek, hogy a sport fontos része legyen az életemnek, ezért most is rendszeresen sportolok. Az ilyen kezdeményezések, mint ez a szavazás is volt, nagyon jót tesznek a város sportjának, egy kapcsolódási pontot jelentenek a sportszervezetek és a sportbarátok között.

Koszorús Katalin, a Veszprém Barabás KC irányítója: - Nagyon örülök neki, hogy részese lehettem a szavazásnak, egyre jobban érzem, hogy megismernek az utcán, szurkolnak nekünk, nem is gondoltam volna, hogy kik nézik az oldalt, és kik tudnak egyáltalán rólunk. Nagy szükségünk van rá, hogy sokan támogassanak és nézzenek minket, fontos, hogy legyen egy olyan közösségünk, aki minden körülmények között kitart mellettünk, akkor is, ha nem játszik jól a csapat. A visszajelzések alapján nagyon sokan tudnak rólunk, szurkolnak nekünk, ami a Hajráveszprém.hu-nak is köszönhető. Én már régóta kézilabdázok, de ezt sokan nem tudták rólam, most viszont odajönnek hozzám, még az iskolában is, ahol dolgozom, és biztatnak, hogy milyen jó, hogy ezt csinálom, és tudok segíteni a csapatnak. Ezen csodálkozom, de mindig nagyon jól esik.