Fontos három pont a Fradi ellen

A Veszprém FC első félidőben nyújtott jó játékának köszönhetően kétgólos győzelmet aratott a Ferencváros második csapata ellen.

A 13. helyen álló Veszprém FC a Ferencváros második csapatát látta vendégül az NB2 Nyugati csoportjának 23. fordulójában. A szép tavaszi napsütéses időben mintegy ötszáz néző előtt kezdődhetett el az összecsapás, a vendégeket egy kb. 30 fős szurkolótábor kísérte el.

A fővárosiaknál ezúttal csak Pölöskei játszott vissza az NB1-es együttesből, így a fiatalok kaptak bizonyítási lehetőséget Lipcsei Péter vezetőedzőtől. Mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, nagyobb helyzet egyik kapu előtt sem adódott. A 13. percben váratlanul megszerezte a vezetést a Veszprém. Finta baloldali beadása után Alex estében lőtt kapura, melyet Jova még a kapufára tolt, ám a kipattanót Hevesi-Tóth elemi erővel a kapuba bombázta (1:0).

A gólt követően a Fradi kezdeményezett többet, de jól zárt a hazai védelem, valamint a vendég csatárok a kapu előtt határozatlanok voltak. Fél óra elteltével ismét a hazaiak előtt adódott egy nagy helyzet, de Jova az utolsó pillanatban menteni tudott a kilépő Boromisza elől. Egy perccel később ismét a vendégek kapusának kellett hárítania, Alex fejesét tolta ki a léc alól. A 33. percben azonban már ő is tehetetlen volt, Molnár Zoltán beadását az egyedül hagyott Hevesi-Tóth fejelte az FTC hálójába (2:0).

A második hazai találatra azonnal válaszolhatott volna a fővárosi gárda, Vattai azonban 5 méterről a kapu mellé fejelte a játékszert. A 39. percben Alex cselezgetett a Fradi kapuja előtt, s a vendégek védője a labda helyett a csatár lábát találta el, így a játékvezető azonnal a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőhöz a sértett állt oda, azonban gyenge lövését Jova hárította, a kipattanónál viszont már tehetetlen volt, Alex a felső léc alá vágta a labdát (3:0)

A második félidőre nagyobb tempóra kapcsolt a Fradi, a labdával eddig kevesebbet találkozó Varga Tamásnak kellett hárítania Peszmeg szabadrúgását. Az 56. percben góllá érett a vendégek fölénye, a leshatáron kiugró Pölöskei lőtt ziccerben Varga kapujába (3:1). A 65. percben Hevesi-Tóth szerezhette volna meg harmadik gólját, azonban ziccerben a kapu fölé helyezett. A Ferencváros játszott továbbra is mezőnyfölényben, de nagyobb lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk, ráadásul húsz perccel a mérkőzés vége előtt Pölöskeit kiállította a játékvezető reklamálásért.

A kiállítás ellenére is a vendégek voltak aktívabbak, Vattai szerezhetett volna gólt, azonban az első félidőhöz hasonlóan ismét pontatlanul célzott. Az összecsapás utolsó percében Alex duplázhatta volna meg góljainak számát, azonban ziccerben a kapu mellé lőtt. A Veszprém FC győzelmével két pontra távolodott a kiesést jelentő 14. helytől, miután a Barcs hazai pályán csak döntetlent játszott.

mérkőzéstükör

Vágó Attila: Az első félidei jó játékunknak köszönhetjük a győzelmet. Ha a mérkőzés végén kihasználtuk volna a helyzeteinket, nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna.

Lipcsei Péter: A szezon legrosszabb teljesítményét produkáltuk az első félidőben, a második félidőben elégedett voltam a srácokkal.

Veszprém FC - FTC II. 3:1 (3:0)

Veszprém FC: Varga T. - Grósz, Lang, Hegedűs, Leitold - Garai, Molnár, Finta, Boromisza - Hevesi-Tóth, Alex. Vezetőedző: Vágó Attila

FTC II: Jova – Tóth A., Vattai, Antal, Fülöp – Peszmeg, Vass, Tóbiás- Papp, Pölöskei, Varga B.. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Cserék: Finta helyett Tatai a 65. percben, Garai helyett Zsömlye a 72. percben, Boromisza helyett Szöllőskei a 77. percben, illetve Vass helyett Kovács I. a 46. percben, Tóbiás helyett Szabó R. a 78. percben, Antal helyett Holman a 82. percben.

Gólszerzők: Hevesi-Tóth a 13., 33. percben, Alex a 39 .percben, illetve Pölöskei az 56. percben.

Sárga lapok: Varga T., Alex, Boromisza, ill. Varga B., Peszmeg.

Kiállítva: Pölöskei a 60. percben.

a veszprém fc és a barcs hátralevő mérkőzései

Barcsi SC:
FC Ajka- Barcsi SC
Barcsi SC- Bajai LSE
Kaposvölgye VSC- Barcsi SC
Pécsi MFC .- Barcsi SC
Honvéd II.- Barcsi SC
Budaörsi SC- Barcsi SC
Barcsi SC- Győri ETO II.

Veszprém FC:
Videoton-Puskás Akadémia–Veszprém FC
Veszprém FC–Gyirmót
BKV Előre–Veszprém FC
Veszprém FC–Ajka
Bajai LSE–Veszprém FC
Veszprém FC–Kaposvölgye VSC
Pécsi MFC–Veszprém FC

8

Képgaléria