Bravúros döntetlen a Nyíregyháza ellen

A második helyezett ellen szerzett pontot a Gizella VSE, akár a győzelmet is megszerezhették volna a veszprémi lányok.

A korábban halasztott mérkőzések pótlását követően a nyírségiek már bajnokként érkeztek Veszprémbe, a vendéglátóik pedig remek tavaszuk révén már bronzérmesként fogadták őket, így a találkozó tétje az volt ,sikerül-e legyőzni az immáron NB1-es csapatot.

A hatalmas hőség végig rányomta a bélyegét a mérkőzésre, mindkét oldal játékosait alaposan próbára téve. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, komolyabb helyzetek nélkül, amit Dömsödi kapus szabadrúgás gólja szakított meg. Rövid ideig tartott azonban csak a vezetés, mert a vendégek gyors válasszal egalizáltak, a fordulásig pedig még Hegedűs lőtt egy kapufát.

A második szakaszban a nyíregyháziak átvették a kezdeményezést, de helyzeteiket nem tudták gólra váltani, és végül a legutóbbi alkalomhoz hasonlóan döntetlenül zárult a két csapat találkozása.

Ezúttal ugyan nem talált kapuba, ám egész évi jó teljesítményének köszönhetően Varga Kinga 18 góllal megszerezte az NB2 gólkirályi címét!

Gizella-Veszprémi SE - Nyíregyháza Spartacus FC 1:1 (1:1)

Veszprém: Dömsödi - Tolner, Faddi, Kikl (Gojdics 80.), Hogya - Borbély Cs., Németh, Szalai (Valler 65.), Varga - Hegedűs (András 53.), Borbély G. (Kun 61.)
Vezetőedző: Laki Zoltán

Nyíregyháza: Gyüre (Demeter 46.) - Kocsárdi (Bölömi 46.), Tordai, Ferencz, Szűcs (Vajas 46.) - Malachovszky, Szilágyi, Tóth (Görög 57.), Czégény - Erdős, Somogyi (Mogyorósi 75.)
Vezetőedző: Kósa János

Gólszerzők: Dömsödi a 17. ill. Erdős a 24. percben.

Sárga lap: Faddi 57. perc