Foci országos döntő Veszprémben

Első vidéki városként, Veszprém rendezheti a női labdarúgók U-15-ös korosztályának országos döntőjét.

A Gizella VSE női labdarúgócsapata adhat otthont június 5-én a rangos eseménynek, melynek kapcsán a Városházán tartottak sajtótájékoztatót.


Némedi Lajos

- Nagyon örülünk, hogy országos döntő házigazdái lehetünk, először rendeznek a női labdarúgásban ilyen eseményt vidéken. Az U-15-ös korosztály június 5-én, 11:00-tól 6 csapat részvételével dönti el, hogy ki a legjobb. Mindenkit szeretettel várunk, bízunk benne, hogy Veszprém a női labdarúgás városává válhat – mondta Némedi Lajos alpolgármester.

A Jutasi úti műfüves pályán megrendezésre kerülő torna fővédnöke Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes lesz. A sajtótájékoztatón a női labdarúgás helyzetéről, a tervekről és a jövőbeni lehetőségekről Csik Ferenc, az MLSZ Veszprém megyei igazgatója beszélt.


Csik Ferenc

- A veszprémi női foci olyan alapokat tett le, aminek ez a rendezvény az egyik gyümölcse. Szolnoki Pál és Laki Zoltán olyan munkát végeztek, ami példamutató lehet az egész országban. Olyan helyszínen rendezzük a tornát, ami öregbíti a város hírnevét, a pálya az ország egyik legszebbje. Átalakulóban van az MLSZ, olyan új iránymutatást látok, ami a női labdarúgást előtérbe helyezi. Vannak kezdeményezések, melyeknek célja az, hogy a női foci magasabb szintre fejlődjön, fontos lenne, hogy komolyabb utánpótlása legyen a Gizellának, és legyen merítési lehetőség a következő évtizedekre. Európában óriási ütemben fejlődik a labdarúgás, ebből Magyarországnak ki kell vennie a részét. Veszprém egy vidéki fellegvár lehet, szeretnénk megadni ezt a segítséget az MLSZ részéről, és olyan bajnokságot létrehozni, amiben a környező megyék is részt vennének. Veszprém az első vidéki város, aki megkapta a rendezés jogát, élni kell a lehetőséggel, úgy látom, hogy a város és a megye is partner ebben – mondta Csik Ferenc.

A mérkőzések 2x15 percesek lesznek, két pályán, keresztpályás lebonyolítással, körmérkőzéses rendszerben mérik össze tudásukat a csapatok, korlátlan cserelehetőséggel. Laki Zoltán, a felnőtt csapat edzője szerint az MTK és a Szombathely az esélyes.


Laki Zoltán

- Az NBII-ben kötelező utánpótlás csapatot indítani. Amióta nagypályán játszunk, egy kivétellel ott tudtunk lenni az országos döntőben, és eddig két bronzérmet szereztünk. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezúttal is lesz veszprémi csapat a hatos döntőben. Gyakorlatilag mi vagyunk az egyetlen csapat a másodosztályból, hiszen a Szeged most jutott fel, az MTK, a Szombathelyi Viktória és a Győri Dózsa eddig is első osztályú volt. A hatodik csapat a Tolna-Mözs, melynek felnőtt csapata sokszoros magyar bajnok a futsal bajnokságban. Büszkék vagyunk, hogy az első vidéki városként kaptuk meg a rendezést. Mi már az 5. helynek is örülnénk, senki nem gondolta volna, hogy idáig eljutunk. Cser Csaba irányítja az U15-ös csapatot, mely 15 győzelmet szerzett zsinórban, így jutott be a középdöntőbe – mondta Laki Zoltán, aki dicsérte a felnőtt csapat teljesítményét is. Varga Kinga az NBII gólkirálya lett 18 góllal úgy, hogy nem tudott minden mérkőzésen pályára lépni, 12 meccsen hozta a 18 gólt.

Női labdarúgó U-15 országos döntő 06.05. (vasárnap) 11:00, Jutasi úti műfüves pálya