Sikeres rendezőnek bizonyultak

Vasárnap rendezte a Gizella VSE az U-15-ös női labdarúgó országos bajnokság döntőjét, ahol az MTK bizonyult a legjobbnak, a veszprémiek két döntetlennel zárták a tornát.

Nagy készülődés előzte meg a hat csapat részvételével lebonyolított országos döntőt, amiből már lehetett következtetni arra, hogy Veszprém – első vidéki városként – jó házigazdája lesz az eseménynek. A tornát Szolnoki Pál, a Gizella VSE tiszteletbeli elnöke nyitotta meg, majd két pályán kezdődtek meg a mérkőzések.

A keresztpályás, körmérkőzéses rendszerben lebonyolított találkozókon korlátlan cserelehetőséggel játszhattak a csapatok. Az előzetes várakozásoknak megfelelően az MTK nyerte meg az országos bajnoki címet, megelőzve a Szombathely és a Tolna-Mözs együttesét. A vendéglátó veszprémiek számára már a hatos döntőbe jutás is óriási fegyverténynek számított, ahol végül helyezésben nem tudtak előrébb lépni, viszont két döntetlent is sikerült kiharcolniuk Cser Csaba tanítványainak a Szeged és a Szombathely ellen. Három találkozón nem sikerült pontot szerezni, de az MTK-tól, a Tolna-Mözstől és a Győrtől is szoros mérkőzésen, két góllal kaptak ki a veszprémi lányok.

Az eredményhirdetésen Szolnoki Páltól különdíjat vehetett át a legjobb veszprémi kapus, Kovács Adrienn, valamint Némedi Lajos alpolgármester adott át egy ajándékcsomagot a Gizella VSE házi gólkirályának, Kalász Kittinek. A legfiatalabb játékosok Laki Zoltántól, a veszprémi felnőtt csapat edzőjétől vehettek át ajándékot: Horváth Alexandra (Viktória), Mezőssy Melánia (MTK), Buchmüller Petra (Tolna-Mözs) és Hegyi Eszter (Szeged).

A harmadik helyezett Tolna-Mözs csapatának Csik Ferenc, az MLSZ Veszprém megyei igazgatója adta át az érmeket, Weinmann Péter, az MLSZ Versenybizottságának tagja jutalmazta a második helyezett szombathelyi együttest, a győztes MTK-nak járó díjakat pedig Dr. Bozóky Imre, az MLSZ női bizottságának elnöke adta át. Az eredményhirdetés zárásaként ismerték el a felnőtt NBII-es bajnokság gólkirálynőit, északon a veszprémi Varga Kinga 19 góllal, délen a szegedi Baksa Katalin 16 góllal bizonyult a legjobbnak.

 
A házigazda, veszprémi csapat

galeria_101

Eredmények

Viktória FC Szombathely – Tolna-Mözs FSE 1-0
MTK Hungária FC – Győri Dózsa SE 4-0
Viktória FC Szombathely – Szegedi AK 1-0
Gizella VSE – MTK Hungária FC 2-4
Tolna-Mözs FSE – Szegedi AK 1-1
Győri Dózsa SE – Gizella VSE 1-1
Viktória FC Szombathely – Győri Dózsa SE 1-1
Tolna-Mözs FSE – MTK Hungária FC 0-3
Gizella VSE – Viktória FC Szombathely 0-0
Szegedi AK – MTK Hungária FC 0-3
Gizella VSE – Tolna-Mözs FSE 0-2
Győri Dózsa SE – Szegedi AK 5-0
MTK Hungária FC – Viktória FC Szombathely 1-0
Tolna-Mözs FSE – Győri Dózsa SE 2-0
Szegedi AK – Gizella VSE 2-0

Az OB végeredménye

1. MTK Hungária FC
2. Viktória FC Szombathely
3. Tolna-Mözs FSE
4. Győri Dózsa SE
5. Szegedi AK
6. Gizella VSE

Képgaléria