Simonyis bajnokok

Kiválóan szerepeltek a veszprémi fiatalok a Magyar Labdarúgó Szövetség rangos fesztiválján, és korosztályuk legjobbjának bizonyultak az országban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Iskolai Programjának keretében versenyeztek a Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulói az 1998. január 1. után születettek kategóriájában. Önálló, feljutásos versenyrendszerben bonyolították le a küzdelmeket, a Simonyisok a városi és a megyei fordulókat is veretlenül nyerték.

Június 12-én a 20 megyei bajnok (19 megye + Budapest) vehetett részt az "OTP"-MOL Bozsik-Program" Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztiválon, melyet Budapesten, a Népligetben rendeztek, egyenes kieséses rendszerben.

A veszprémi fiatalok ezt tornát is veretlenül nyerték meg, ezzel a legjobbnak bizonyultak az országban. A negyeddöntőben 2-2-es végeredményt követően büntetőpárbajban sikerült nyernie a csapatnak, NagyErik kapus a háromból két büntetőt is hárított. Két egyéni díjat is begyűjtöttek a veszprémiek: a torna gólkirályai 8-8 góllal Kelemen Bálint és Kun Bertalan lettek.

- A csapat nyerni akart, egységesen játszott, alázattal futballozott. Ezúton köszönjük a VFC USE edzőinek a felkészítésben való aktív közreműködést – mondta Horváth Arnold testnevelőtanár.


Álló sor balról-jobbra: Imre Kristóf, Táncos Richárd, Mihálovics Ákos, Kun Bertalan, Tóth Bence, Hegedűs Ábel, Kelemen Bálint, fekvő sor balról-jobbra: Nagy Erik, Szalay Simon Szilveszter

1998. január 1-je után született fiúk

1. Veszprém, Simonyi Zsigmond Általános Iskola
2. Budapest, Eötvös Általános Iskola
3. Gyömrő, Weöres Sándor Általános Iskola
MOL Gólkirályi díj: Kelemen Bálint (Veszprém), Kun Bertalan (Veszprém), Szabó Szabolcs (Kiskőrös) 8-8 gól
OTP Fair Play díj: Derecske, Bocskai István Általános Iskola
Tornádó díj (leggyorsabb gólszerző): Mátyás Dániel (Kalocsa) 24 másodperc