Veretlenül lettek ezüstérmesek

A veszprémi önkormányzat kispályás labdarúgó csapata 23 együttes közül, a döntőben csupán büntetőkkel alulmaradva szerezte meg a torna 2. helyét.

Egy új sportesemény mutatkozott be szeptember 10-én, szombaton Budapesten: hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Megyei Jogú Városok I. Foci Tornáját. Az esemény fővédnöke Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke volt, meghívásnak mind a 23 Megyei Jogú Város eleget tett.

A tornán a helyi önkormányzatok által verbuválódott kispályás csapatok mérték össze tudásukat. A küzdelmekben a városok önkormányzatának vezetői, munkatársai, a képviselő testület tagjai, valamint az önkormányzatok felügyelete alá tartozó cégek, intézmények - 25. életévüket betöltött - dolgozói vehettek részt.

A rendezvény helyszíne a nemrégiben felújított - új csarnokkal és étteremmel bővült - XIII. kerületi, Angyalföldi Sport- és Szabadidőközpont volt, melynek műfüves pályáján folytak a küzdelmek.

A résztvevő 23 csapatot három hatos és egy ötös csoportba sorsolták be. Veszprém a „B” jelű csoportba került, először a Szekszárddal (1-1) mérkőzött, majd sorrendben Békéscsabával (5-0), Tatabányával (3-1), Szegeddel (4-0). Végül Dunaújváros ellen ismét fényes győzelemmel (5-1) zárta a csoportmérkőzéseket.

Az első mérkőzés kivételével – melyre a ráhangolódás volt a jellemző – kiváló játékkal vette az akadályokat a csapat, és 13 ponttal, 18-3-as gólaránnyal a csoport első helyén zárta a csoportküzdelmeket. A négy csoportból az első két helyezett jutott a nyolcas döntőbe, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatódtak tovább a mérkőzések.

A négy közé jutásért a Székesfehérvár csapatával mérkőztek meg a veszprémiek, és a nap legszebb játékával, 5-0 arányú, lehengerlő győzelmet arattak. A döntőbe jutásért a Sopron csapatával kellett megküzdeni. A torna legnehezebb mérkőzésén óriási izgalmak közepette 2-1 arányú győzelmet aratott Veszprém város csapata és jutott be a fináléba.

A döntőt az addig veretlen és kiváló erőkből álló Miskolc csapatával vívta városunk, ahol nem bírt egymással a két csapat: 0-0-as döntetlent kővetően hétméteres rúgásokra került sor. Ebben sajnos a mieink 3-2 arányban alul maradtak, és így a torna 2. helyét szerezték meg.

Az eredményhirdetésen derült ki, hogy a torna gólkirálya veszprémi játékos lett: Óvádi Péter 10 góllal nyerte el ezt a címet. Városunk polgármestere Porga Gyula pedig megérdemelten elnyerte a torna legjobb kapusa címet. Mindketten értékes tárgyjutalomba részesültek.

A csapat pedig átvehette a 2. helyért járó kupa, érem és tárgyjutalmát valamint egy 400 ezer forintos médiaszerver szolgáltatásra szóló okiratot.