Parázs mérkőzésen megérdemelt siker

Az Izgalmas, helyenként kemény megyei rangadón 15 pontos győzelmet aratott a VESC a vendég pápai kosarasok ellen.

A mérkőzés elején mintha az öltözőben maradtak voltak a veszprémi srácok, ennek eredményeként három perc elteltével 0-8 volt az állás. Ezt követően a vendégeknél jött egy nagyobb hullámvölgy, ezt kihasználva a VESC-nek sikerült egyenlítenie. A hazaiak fokozatosan vették át az irányítást, így a negyed végére tíz pont feletti előnyt sikerült kidolgozni.

A második negyedben nem változott a játék képe, tartotta előnyét a veszprémi csapat, nem tudtak nagyobb előnyt kiharcolni a szünetre, a félidőben 49-36-ot mutatott az eredményjelző.

A folytatás egy Mérész labdaszerzéssel indult, majd Szabó szerzett szép kosarat. A vendégeknél az egész mérkőzésen remeklő Károly percei következtek, zsinórban szerzett három kosarával 9 pontra zárkózott fel a pápai csapat (51-42). A VESC nem engedte, hogy a vendégek közelebb zárkózzanak, Jilling és Pataki hárompontosaival ismét sikerült megnyugtató előnyt kiharcolni (63-47).

A 26. percben, az eddig békés összecsapáson felforrtak az indulatok, Mérész és Vajda futottak össze, melynek során a pápai játékos megsérült. Percekig állt a játék, mindkét fél hevesen reklamálta igazát, ennek eredményeként Vajda József ellen technikait ítéltek a játékvezetők. A folytatásban is sajnos a durvaság játszotta a főszerepet, a játék szépségéből keveset láthatott a veszprémi publikum. A negyed végére Pataki és Mérész kosarai révén közel húsz pontos előnyre tett szert a Veszprém (79-61).

Az utolsó játékrészben a pápaiak zónavédekezésre tértek át, de nem sok sikerrel. Két hazai elrontott távoli dobás után Bovánovics és Pataki kosaraival már 20 pont fölötti volt a vezetés. A vendégek nem adták fel a mérkőzést, Horváth és Károly szép találataival közel 10 pontra megközelítették a veszprémieket (89-76), emiatt Molnár Istvánnak időt is kellett kérnie. Az összecsapás végéig már nem sikerült felzárkóznia a vendég Pápának, akik az egész utolsó negyedben a játékvezetővel voltak elfoglalva, mivel két technikai hibával sújtották őket ebben a játékrészben. A lefújást követően is akadt kisebb nézeteltérés a két csapat között, de gyorsan sikerült rendezni a helyzetet.

A VESC ezzel a nyolcadik mérkőzésén is veretlen maradt, de a bajnokság neheze még csak most kezdődik, a következő fordulóban két hét múlva a szintén veretlen Nagykanizsához utazik a csapat, majd egy héttel később az ugyancsak makulátlan mérleggel rendelkező, bajnoki álmokat szövögető Bonyhád látogat Veszprémbe.

Veszprémi Egyetem SC - Pápa-Damla KC 101-86 (28-17, 21-19, 30-25, 22-25)

Vetési Gimnázium, 300 néző.
Vezette: Németh, Szalai.

VESC: Nagy 3/3, Mérész 18/3, Jilling 16/6, Bovánovics 12, Pataki 26/9. Cserék: Faragó 16/3, Fekete 3/3, Horváth D., Gábriel, Kiskós, Szabó 7, Száraz. Edző: Molnár István.

Pápa: Károly 27/3, Fülöp 2, Ács 4, Horváth R. 23/12, Lázár 9. Cserék: Balogh, Vajda 4, Kollár 11/6, Magyar 6, Horváth A., Nagy M., Perger. Edző: Vajda József.

Utánpótlás mérkőzés

VESC – Pápa-Damla KC 46-86 (18-17, 12-21, 10-23, 6-25)
Legjobb dobók: Horváth D. 21/3, ill. Rédei 22, Nagy M. 17, Perger 14/3, Balogh M. 13/3, Horváth A. 12/9.