Nem sikerült a bravúr

A női U17-es labdarúgó válogatott utolsó Eb-selejtezőjén nem tudott meglepetést okozni a svédek ellen, és második helyen zárta a tornát. A Gizella VSE játékosa, András Anita ezúttal nem játszott.

A mieink a bolgárok és horvátok elleni győzelemmel a tarsolyban várták az Eb-selejtező torna utolsó mérkőzését, a viadal toronymagas esélyesének tartott svéd válogatott ellen. Hevesi Tamás szövetségi edző a Hargas Annamária - Lázár Alexandra, Mesterházi Csilla, Vőfély Noémi (Gál Henrietta, 75.), Németh Loretta - Görög Zsófia, Horváth Zsófia, Kókány Regina (Nagy Anita, 53.) - Kálmán Hanna, Zeller Dóra (Fenyvesi Evelin, 51.), Diószegi Fanni összetételű együttest szerepeltette a találkozón.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a svédek a 12. percben szerezték első góljukat, majd a 34. percben növelték előnyüket, így kétgólos vendégvezetésnél ért véget a játékrész. Bár a mieink mezőnyben helyenként jól játszottak, a mieinknél átlagban egy fejjel magasabb svédek kihasználták fizikális fölényüket, és a lefújásig további három három gólt szerezve 5-0-ra megnyerték a mérkőzést.
Válogatottunk két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárta az Eb-selejtező tornát, de a továbbjutás nem sikerült, mert a tíz csoportból csak a legjobb négy második helyezett jutott a tavaszi elitkörbe.

- A magyar és a svéd foci közti különbség érzékelhető volt a mérkőzésen. A vendégek fizikai és magassági fölénye gólokban is megmutatkozott, ennek ellenére a találkozó egyes szakaszaiban ügyesebben, kombinatívabban játszottunk ellenfelünknél - fogalmazott a lefújás után Hevesi Tamás.