Rekord létszám és veszprémi győzelem

A kétnapos viadal első napján az Összmagyar Diákbajnokságot rendezték, ahol 147 induló lépett szőnyegre, ami az egy napra eső indulók számát tekintve az emlékverseny történetében rekordnak számít.

Több veszprémi versenyző is harcba szállt az érmekért, a legeredményesebb a Veszprémi Dózsa Sportkör hölgy versenyzője, a többszörös magyar bajnok és az idei diákolimpia bajnoka, Németh Zsanett lett (+57 kg), aki rendkívül magabiztos teljesítményt nyújtott. Négy mérkőzésből hármat tussal (két vállal) nyert meg, a döntőben pedig taktikusan birkózva pontozásos győzelmet aratott. Teljesítményével egy különdíjat is kiérdemelt, amit a Veszprém Megyei Sporthivatal ajánlott fel Zsanett számára, technikás birkózásának elismeréséül.

A hazaiak közül Krebsz Kolos két mérkőzést nyert meg a 61 kg-ban, jó teljesítményt nyújtott, de rendkívül erős mezőnyben nem tudott odaérni a dobogóra. Kertai Bendegúz 55 kg-ban szép akciókat mutatott be, két ellenfelének is „eladott” egy válldobást, de ő sem tudott érmet szerezni. Két újonc is képviselte a veszprémi színeket, Hazuga Nándor (50 kg) első versenyén a tapasztalatszerzés volt a cél, helytállt a mérkőzésein, a küzdőszellemére lehet építeni a jövőben. Danmichel Benjamin +75 kg-ban indult, szívósan küzdött, de a jelentős magasságbeli és erőkülönbség miatt nem jutott tovább.

Vasárnap következik az emlékverseny második napja, a szabadfogású U-23-as Országos Bajnokság, ahol szintén száz fő feletti indulóra számítanak a szervezők. A 10 órakor kezdődő viadalon várhatóan kemény csatákat láthat a kilátogató közönség a Vetési Gimnáziumban.

5

Képgaléria